18 Март, 2012 08:29 6 506 5

Nokia патентова телефон-татуировка

  • nokia

 

Финландската компания Nokia подаде заявка за патент в Патентното ведомство на САЩ за една силно необичайна технология. Става дума за татуировка, реагираща на входящи обаждания, както и на получени кратки текстови съобщения.
 
Независимо къде по тялото е разположена, при получаване на SMS или звънене на телефона,  татуировката започва да вибрира. На този етап не е ясно как точно въпросното изображение върху кожата е свързано с мобилния телефон.
 
Според специалистите обаче вариантите са два. При първия синхронизацията става чрез улавяне на определени сигнали от телефона, като тогава е не нужен допълнителен модул. Вторият вариант е татуировката да приема сигнала чрез магнитни импулси.
 
Източник на тези импулси е мобилния телефон, но в този случай няма да се размине без модернизация на конструкцията на апарата. Всъщност татуировка не е точното определение на иновацията, въпреки че точно с това име е заявен патента.
 
По-скоро става дума за материал на основата на пластилин съдържащ феромагнити. Последните се намагнетизират при получаване на съответните импулси от телефона и върху кожата се образуват леки вибрации, подобни при тези появяващи се от докосване на сензорен дисплей.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 соти

    1 1 Отговор
    Абе масово хората изперкват!!!!!
  • 2 вескосс

    2 0 Отговор
    ненормалници с много пари твае!!!
  • 3 николай маринов

    1 0 Отговор
    Страшна тъпотия! Кому е нужно ?!
  • 4 ........

    2 0 Отговор
    Това е все едно да измислят говорещ вибратор..
  • 5 Netcruiser

    0 0 Отговор
    Nokia изтърваха бизнес за милиарди и от пионери в областта на мобилните технологии, се превърнаха в производител на джобни фенерчета... Сега ми патентоват вибриращи татуировки и чай в непромокаеми пакетчета.