Last news in Fakti

2 Април, 2012 15:47 8 012 10

Електроенергия в течна форма

  • електричество-
  • течна форма

 

Изследователи от Американския колеж по инженерни и приложни науки "Хенри Самюъл" демонстрираха метод за превръщане на въглеродeн двуокис в течно гориво. Сместа се нарича изобутанол и се получава чрез електричество. Според създателите това е иновационен метод за съхранение на енергия в течна форма.
 
Учените смятат, че съхраняването на електрическа енергия в различните видове батерии и акумулатори не е най-ефективният начин поради ниската плътност и способност да саморазреждане с течение на времето. Методът, предложен от американците, преобразува електрическата енергия в химична.
 
Последната от своя страна може да бъде използвана като течно гориво в съвременните видове транспорт. Според един от изобретателите използването на своеобразното течно електричество е напълно възможно и в съвременните автомобили.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Разум, а не глупост!!

    8 1 Отговор
    тихо, че разорихте чалмите
  • 2 PlimP

    2 0 Отговор
    във всяка кола по един нано АЕЦ и лукойл ще фалира за 10 дни :D, и да видим дали тогава ще карат, като бесни, щото резултатът от катастрофа може да е във формата на гъбка (rofl), така хем няма да имам тежки ПТП-та, хем ше фалира лукума, хем ше дишаме чист въздух, хем ше има от къде да си наточиш водичка да се подмиеш, като си спрял за почивка по време на дълго пътуване
  • 3 Пловдив

    1 0 Отговор
    Е,пак я докарахме до сипване или наливане. Просто този стереотип ще продължи още поне 50 години. Вече отделен въпрос е какво ще се налива и в какво количество.
  • 4 коскя

    2 0 Отговор
    PLIMP 6 метровата оловна стена къде ще я сложиш зад седалката ли

    Коментиран от #7

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 куку

    0 0 Отговор
    Технологията отдавна я има и се нарича Браунов газ.
  • 7 PlimP

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "коскя":

    4, ем за това съм написал нано АЕЦ :), за да не ти трябва 6м олово
  • 8 Дрън-дрън

    0 0 Отговор
    700 коня Резачката Lightning GT може да се зареди за 200км пробег само за 10мин. на контакта, понеже е с nano-батерии (забележете, не пиша неграмотното "батерий"). 20 милиарда за нов АЕЦ не трябва да даваме, ако сменим всички улини светлини с LED такива!!!
    СЕШ'ЛИ СЕ?!
  • 9 ПРАКТИЧЕН

    0 0 Отговор
    ПРОСТО И ЯСНО ... ТРЯБВА ДА СЕ ПРИДВИЖИШ ОТ ТОЧКА ,,А'' ДО ТОЧКА ,,Б'' ... ( без комплекси - по възможност)
  • 10 кукувица

    0 0 Отговор
    Объркал си рейса,пич.Брауновият газ не се получава от въглероден двуокис, а от разлагане на водата чрез електричество на водород и кислород / смесени в газообразно състояние/.Анадън му!