Last news in Fakti

5 Април, 2012 13:06 2 148 0

Онлайн шахмат на дървена дъска

  • шахмат-
  • интернет-
  • arduino

 

Възможността да играеш шахмат със съперник, който не е на дъската срещу теб, е измислена доста отдавна. Благодарение на интернет и компютрите всеки може да играе популялната мисловна игра с хора от различни точки на света.
 
Проблемът е, че фигурите са визуализирани в 2D и дори в 3D вариант, но на дисплея. Един ентусиаст с никнейм FunGowRightNow12 обаче прави така, че всеки да може да практикува шахмат на стандартна дървена дъска с противник, който физически не е срещу него.
 
Това става благодарение на интересна технология, чрез която фигурите се местят самостоятолно. Механичното придвижване на противниковите фигури става с помощта на магнити, а комадните се управляват от платка arduino.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА