Last news in Fakti

15 Ноември, 2012 14:40 3 671 2

В САЩ предлагат повече системи за безопасност да станат задължителни

  • активен круиз контрол-
  • ntsb-
  • системи за безопасност

Системите за предупреждение за автомобил в "мъртвата зона", активен круиз контрол, предупреждение за възможен сблъсък с колата отпред и сигнализиране за преминаване в друга лента без мигач да станат задължителни за всички автомобили, предлага Националната агенция за безопасност на транспорта в САЩ (NTSB), като акцентира най-вече върху активния круиз контрол.

По думи на представител на агенцията с въвеждането на тези системи във всички автомобили значително ще бъде повишена безопасността на пътя. Според проектонормите всеки нов автомобил ще трябва да бъде оборудван с тези системи, независимо от крайната цена и нивото му на оборудване.
 
По данни на NTSB ако тези мерки за безопасност бъдат приети, това ще доведе до намаляване на жертвите, вследствие на катастрофи с 879 човека годишно. Още преди да са подложени на гласуване обаче тези мерки намериха своите противници.

Първи по темата се изказаха представители на алианса на автопроизводителите в САЩ, които казаха, че ако решението бъде прието, крайната цена на автомобилите ще се повиши значително. Контраотговорът от страна на NTSB беше извадка от статистиката за миналата година.

Данните от нея сочат, че вследствие на катастрофи през 2011 година по пътищата на Америка са загинали 32 000 души. Това според NTSB е напълно основателен довод за приемане на тяхното предложение, като крайната цена на автомобилите остава на заден план.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ХХХ

    0 0 Отговор
    "всеки нов автомобил ще трябва да бъде оборудван с тези системи, независимо от крайната цена и нивото му на оборудване"

    "Контраотговорът от страна на NTSB е напълно основателен довод за приемане на тяхното предложение, като крайната цена на автомобилите остава на заден план."

    Така се прави!!! С две ръце съм за подобно нещо!!!
  • 2 W164

    0 0 Отговор
    АКО ВСИЧКИ КОЛИ СЕ НАПРАВЯТ ТЪКА ЩЕ Е СУПЕР ЗАЩОТО ЩЕ ИМА МНОГО ПО МАЛКО КАТАСТРОФИ И ЖЕРТВИ.ВОЛВОТО НА СНИМКАТА ИМА МНОГО ЯКИ СИСТЕМИ