Last news in Fakti

8 Декември, 2012 10:00 7 059 6

Крушка с гравитационен акумулатор

  • gravitylight

 

Проектът се нарича GravityLight и е ориентиран за страни, които общо наричаме развиващи се. Именно там невинаги хората имат достъп до електричество и дори до достатъчно газ, за т.нар. газови фенери.
 
Изобретението GravityLight представлява фенер, който се зарежда от енергията на товар, постепенно отпускащ се надолу. Силата на тежестта върти динамо генератор, който произвежда електроенергия за крушката.
 
С едно повдигане на товара до лампата тя свети безпроблемно 30 мин. След това е достатъчно отново да повдигнете товара и GravityLight ще продължи да осветява помещението.
 
Интересното е, че продуктът има две цени. За реално нуждаещи се от подобно устройство, цената е $25, а за фенове на къмпинга и други потребители от този сорт, сумата е двойна - $50.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 вини

    0 2 Отговор
    Тъпо .....соларните са по-ефективни, красиви и евтини

    Коментиран от #6

  • 2 Добрее

    1 24 Отговор
    Ретард! Откъде в село в Африка ще имат пари за соларни панели бе, то те и 25$ за това няма да имат.

    Коментиран от #3

  • 3 Ертиго

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "Добрее":

    Абе мибун, човека не говори за соларни панели , а за соларни лампи! Те наистина много по-разумно решение отколкото тази глупост с товара.
  • 4 БРЪМЧИ

    0 0 Отговор
    само че БРЪМЧИ
    бърррррррр
  • 5 гост

    0 0 Отговор
    тия соларни лампи струват 2000 лева
  • 6 10%

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "вини":

    тази лампа е мобилна и можеш да я носиш с със себе си.
    до като соларният панел трудно ще пътува с теб.
    ама какво разбира българина нали си има АЕЦ.