Last news in Fakti

16 Януари, 2013 14:11 10 239 7

Runbo X1, X5 и X3 - "бронирани" смартфони

  • runbo-
  • android

Китайската фирма Runbo представи два Android-смартфона и един обикновен телефон, които впечатляват с изключително добре защитените си корпуси. Авторите определят творенията си като "неразрушими" и заявяват, че съответстват на стандарта IP67, който гарантира водоустойчивост в продължение на половин час на дълбочина до един метър.

Моделът Х1 има екран с размер два инча и резолюция 176 х 144 пиксела. Освен че работи и на четирите GSM честоти и 800MHz CDMA. Х1, поддържа и 400 - 470 MHz, което му позволява да бъде използван като радиостанция.

Runbo X5 използва двуядрен процесор Cortex-A9 MTK6577 с тактова честота 1 ГГц и има 1 ГБ оперативна памет, 4 ГБ пък е вградената му памет, като, освен това разполага и с допълнителен слот за microSD карта. Екранът му е 4.3 инча.

Моделът Х3 има аналогични характеристики, но е снабден с твърда QWERTY-клавиатура, която от своя страна намалява дисплея. Екранът е 3.5-инчов с резолюция 800 x 480 пиксела. И Х3, и Runbo X5 работят под операционна система Android 4.0.4.

Цената на двата смартфона е $320 всеки, а на х1 - $160.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 3333

    0 1 Отговор
    lek udar po displeq i zaminava v kofata made in china
  • 2 Ау

    0 1 Отговор
    Само не разбирам защо имат такива антени.

    Коментиран от #6

  • 3 Jaxsi

    0 1 Отговор
    Явно не сте чели нищо за тези телефони... с антена са защото работят и под вода а относно дисплея се продава подобен телефон и има тестове с чук кола и какво ли още не това не е китайска техника

    Коментиран от #5

  • 4 Виктор Георгиев

    0 1 Отговор
    с антени са защото могат да се ползват за радиостанции не е много трудно да се досетиш за какво е антената дори и да не го бяха написали
  • 5 the

    1 0 Отговор

    До коментар #3 от "Jaxsi":

    qvno i ti trebva da navaksa6 da propo4ete6 "с антена са защото работят и под вода" ili "защото могат да се ползват за радиостанции"
  • 6 хитлер

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "Ау":

    за да можеш да си чистиш ушите с тях
  • 7 Georgi Petkov

    0 0 Отговор
    ot kade v Balgariq moje da se kupqt.