Last news in Fakti

1 Април, 2013 12:44 3 890 3

Невидима велосипедна каска

  • hövding

Велосипедната каска е най-разпространената защита за колоездачи. За мнозина обаче носенето на шлема не е красиво, нито пък е удобно и много често не е по размер на велосипедиста. Двама шведи внасят една интересна иновация, създавайки т.нар. "невидима каска".

Изобретението на практика представлява своеобразен еърбег за глава, който е вграден в специална яка. Тя е част от екипировката на колоездача и е изработена от изключително здрава найлонова тъкан. Еърбегът сработва само за част от секундата.

Надуването на невидимата велосипедна каска става посредством електронен датчик, реагиращ на нехарактерни движения на главата на велосипедиста. Устройството се нарича Hövding, а шведите са му определили цена около $600. За съжаление невидимата каска може да се надуе само еднократно.

The Invisible Bicycle Helmet | Fredrik Gertten from Focus Forward Films on Vimeo.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Еминем Фен

    1 0 Отговор
    Ne si struva prosto ....
  • 2 мх

    0 0 Отговор
    Очаквам да се въведе като задължителен атрибут в стандартните страни. Съмнявам се обаче при ситуацията от клипа за удар отзад дали е хуманно да се използва, струва ми се, че другите увреждания ще са такива, че ползващия изделието ще иска да не е жив...
  • 3 СССР

    0 0 Отговор
    а с рога имате ли ами ако се блъснете в стълб кога ще се активира преди или след сблъсака