Last news in Fakti

13 Април, 2013 10:14 3 845 2

Часовник, който не се влияе от магнит

  • omega-
  • seamaster aqua terra-
  • часовник

 

Известната компания за производство на часовници Omega, направи първия в света механичен часовник, който е напълно защитен от влиянието на магнитни полета. Името му е Omega Seamaster Aqua Terra.
 
Инженерите от Omega са изработили уникалния часовник изцяло от цветни метали, които не се подават на въздействието на магнити. Така точността не се влияе от многобройните обкръжаващи ни магнитни полета.
 
Часовникът може да издържи на магнитно поле с плътност над 1.5 тесла. Тесла е единицата, с която се измерва плътността на магнитното поле. Цената на Seamaster Aqua Terra е $6 500.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 comment

    1 0 Отговор
    Цветни метали - платина, злато, сребро...
  • 2 румбо

    0 0 Отговор
    Охо,цветни метали!А от роми(и не само) ще се влияе......