Last news in Fakti

24 Август, 2022 20:10 7 411 8

PlayStation 4 - колко струват конзолите за игри на Sony?

  • playstation-
  • playstation 4-
  • playstatyon 5-
  • sony

Какво трябва да търсим?

През 2021 година Sony официално представи петото поколение на най-популярната игрова конзола в света – PlayStation 5. Тя се отличава с изцяло нов дизайн, бял цвят, различен джойстик и по-добри характеристики. Въпреки, че конзолата се превърна в най-бързо продаваното устройство от подобен тип, сдобиването с нея се оказва изключително трудно, а и доста скъпо. През изминалата година от Sony призоваваха клиентите си да поръчат PlayStation 5 за Коледа още през октомври. Именно за това това много от феновете на игровите конзоли избират да заложат на по-стария, но все още актуален PlayStation 4. Освен лесното му откриване, PS4 може да се похвали и с по-ниска цена, а също така и с някои заглавия, които не са налични за по-новата версия, но остават любими за запалените геймъри.

Къде можем да открием PlayStation 4?

PlayStation 4 все още може да бъде открит в някои от по-големите вериги магазини, но също така може да намерите добри сделки в сайтовете като bazar.bg, например. Там може да откриете употребявани игрови конзоли на добри цени или пък нови такива от онлайн търговци и онлайн магазини, които буквално не са разопаковани, но пък се продават на по-ниска цена от тези в магазина. Често конзолите се продават в комплект с видеоигри, джойстици и нужните за свързването кабели. Цените варират в различни граници и зависят от няколко основни фактора като модификацията на конзолата, това с какво се продава тя в комплект, остатъчна гаранция, аксесоари и други.

PlayStation 4 Slim

Най-ниска цена държат конзолите от версията PS4 Slim, която се отличава с по-тънък корпус, както и името подсказва, но също така и с по-занижени параметри. Подобен „плейстейшън“ може да бъде намерен на цени от около 350 до 400 лева в зависимост от състоянието в което се намира, както и това дали в комплекта са включени други аксесоари.

PlayStation 4

Цената на класическия PlayStation 4 варира в диапазона между 400 и 500 лева, като тук отново се разчита на състоянието, вградената памет, както и игрите и джойстиците, които са включени в комплекта. Това е и най-разпространения вариант на PS4, който вероятно ще бъде избор и за повечето от вас. Този вариант на конзолата се справя с повечето популярни заглавия на разумна цена.

PlayStation 4 Pro

Най-върховата версия PS4 Pro може да бъде намерена на цена от 500 до 1000 лева, като конзолите в горната граница обикновено са с остатъчна гаранция и вървят в комплект с последните актуални видеоигри и поне два контролера. Някои от комплектите дори предлагат и популярните VR очила, които да допълнят усещането при гейминг.

Изборът на конзола зависи изцяло от вас и вашите предпочитания и това дали ще решите да се доверите на някоя от големите вериги магазини или пък на търговец от специализираните сайтове за продажба. Която и от опциите да изберете, то PlayStation 4 остава една от опциите за забавление, както за подрастващи, така и за вече пораснали, които да се отърват от ежедневното напрежение или пък да прекарат малко онлайн време с приятели.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 16 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Сатана Z

    0 8 Отговор
    Имам чисто нова PlayStation 4 Pro Бяла,1тб. опакована.От тихите последни модели на Сони .Няма такава никъде.Всичко ,което се предлага е употребявано.Купиях я преди пандемията,за една Коледа.Така и не я отворих.

    Коментиран от #2

  • 2 Ники

    3 1 Отговор

    До коментар #1 от "Сатана Z":

    Продаваш ли я

    Коментиран от #4, #5, #6

  • 3 Полезна новина:

    13 4 Отговор
    Много хубаво, че рекламирате ,,примерно базар.бг,, ама е хубаво да се знае, че в ,,примерно базар.бг,, 80% от Плейстейшъните втора употреба са с някакъв бъг, спират по време на игра или работят още 10-15 включвания!!!
  • 4 Сатана Z

    1 1 Отговор

    До коментар #2 от "Ники":

    Колко парички даваш?
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 винаги продавам чрез базар бг

    4 1 Отговор

    До коментар #2 от "Ники":

    Да. Пуснал съм я базар бг
  • 7 лекувам наркозависимост

    14 2 Отговор
    и къв е смисъла от тая статия ..... аланколу PS5 Digital edition e 1000лв. за кво ми е употребявана или пък държана в шкаф 5 години , глупости на търкалета купил я бил ама така и не я е отворил ,ако тва е вярно сметни къв си калъф бате
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.