Last news in Fakti

16 Февруари, 2023 18:56 1 319 0

Самопочистващ се дисплей е най-новата иновация в автоиндустрията

  • gm-
  • general motors-
  • дисплей-
  • инфотеймънт система-
  • почистване

GM патентова системата

Самопочистващ се дисплей е най-новата иновация в автоиндустрията  - 1

Вече сме 2023 година и дисплеите в автомобилите са нещо, което е съвсем нормално. Докато до преди няколко години повечето автомобили разполагаха с по един малък дисплей, то сега вече е съвсем нормално да имат по няколко дисплея и поне един от тях да е със сензорно управление.

Това има няколко големи недостатъка, един от които е, че те често са покрити с пръстови отпечатъци, които дразнят изключително много. General Motors може би има решение на този проблем с нова технология, която бе патентована през изминалите седмици. Патентът се нарича „самопочистваща система за дисплеи, използваща светодиоди, излъчващи невидима виолетова светлина“.

Самопочистващ се дисплей е най-новата иновация в автоиндустрията

На практика дисплеите ще са покрити със специален слой, който при облъчване с ултравиолетова светлина ще предизвика химична реакция, която да премахне отпечатъците. Все още не е ясно кога ще видим технологията и дали изобщо тя ще достигне до серийно внедряване в автомобилите.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА