Last news in Fakti

6 Ноември, 2013 10:11 2 836 0

Направи си сам гъвкава батерия

  • гъвкава батерия-
  • направи си сам

Учени от Технологичния университет в Ню Джърси разработиха гъвкав акумулатор от въглеродни нанотръби. Батерията може да бъде както с размерите на глава на карфица, така и с площта на килима в хола. Габаритите зависят изцяло от нуждите на консуматора.

Най-революционната особеност са изобретението обаче е възможността за направата му в домашни условия. За производството са необходими само електродна паста и ламинатор. Веществото се нанася между два пластмасови листа, полага се разделител и след ламиниране акумулаторът е готов за използване.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА