Last news in Fakti

19 Ноември, 2013 12:50 6 381 2

Honda минава на турбомотори

  • honda-
  • vtec turbo

Един от най-върлите противници на двигателите с принудително пълнене се предаде под напора на световните тенденции. Honda представи цяла линия нови турбомотори с директно впръскване на горивото и фирмената технология за изменение на фазите на газоразпределение. Гамата VTEC TURBO включва 1.0-литров трицилиндров агрегат и два четирицилиндрови мотора с обем 1.5 и 2.0 литра.



"Усъвършенстваната ни система за изменение на фазите на газоразпределение, съчетана с директно впръскване и снижен коефициент на триене в цилиндрите, позволи да постигнем най-добрите в класа параметри и равнище на въздействие върху околната среда при намаляване на кубатурата", гласи официалното съобщение на Honda.



Засега японците не съобщават повече подробности за VTEC TURBO. Известно е само, че 2.0-литровата версия на този двигател с мощност 280 к.с. ще започне да се монтира на Civic Type R за европейския пазар през 2015 г.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 comments

    1 0 Отговор
    ....HONDA минава на турбомотори ....... и ''реже" ресурса на
    двигателите с поне 1/3!
    Това второто е от мен,защото производителите-КОЙ ЗНАЕ ЗАЩО-
    избягват и не обичат да го споменават......
  • 2 PROFESIONALISTA

    0 0 Отговор
    Жалко, все си мислех че поне те ще намерят друг начин да отговорят на екостандартите, без това да навреди на ресурса и надеждността на двигатела. Явно стари коли няма да се карат в скоро време...