Last news in Fakti

20 Октомври, 2023 11:16 6 866 10

Нов вид електромобили

  • електромобил-
  • ховърборд-
  • shane

Иновацията е само с две колела

Нов вид електромобили - 1

Шейн Чен, създателят на оригиналния ховърборд, който е с китайско-американски произход, представи уникалната електрическа кола SHANE. Моделът има само две колела, но салонът е предназначен за пет места.

Най-големите производители на автомобили създават много електромобили, които обаче са подобни по много начини на традиционните коли. Шейн Чен решава да поеме по различен път, променяйки напълно концепцията за електрическо превозно средство.

Нов вид електромобили

SHANE получава опростена каросерия и компактни размери, които могат да се сравнят с малък кросоувър. Новостта обещава изключителна ефективност, безопасност и вътрешно пространство за петима души.

Основната характеристика на SHANE са двете големи колела, които отговарят за задвижването на електрическото превозно средство. Благодарение на това решение колата може да се обръща като танк.

Нов вид електромобили

Електрическият автомобил остава стабилен благодарение на изместването на центъра на тежестта спрямо колелата. Дори при рязко ускорение или спиране, тялото остава в първоначалното си положение.

Също така, колелата получават регенеративни амортисьори, които могат да преобразуват амортизационните движения в енергия за батерията. Това позволява да се увеличи обхватът на пътуване между зарежданията.

Нов вид електромобили

Отзад е монтиран активен спойлер, който се издига при спиране или достигане на определена скорост. Вместо странични врати за качване вътре, предната част на автомобила се движи нагоре.

Вътре няма волан и педали за управление на колата. Вместо това е предвидено специално дистанционно управление, което се намира между предните пътници. Спецификациите на SHANE засега остават тайна. Също така не е известно дали моделът ще влезе в серийно производство.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 14 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Варна

    37 4 Отговор
    Прахосмукачката ми е със абсолютно същия дизайн
  • 2 Знаещия..

    18 7 Отговор
    Глупости..на кубици.
  • 3 Гого

    9 5 Отговор
    Москвич 9 😅😆😆
  • 4 шишо

    12 3 Отговор
    Ще могат ли четири 150 килограмови пътника и 200 кила в багажника да качи 30 гадосов баир на не-асфалтиран път
  • 5 Механик

    11 12 Отговор
    "благодарение на изместване центъра на тежестта"???
    Тоест ще имамеедна допълнителна тежест, дето ще я местим напред-назад в зависимост дали ускоряваме или спираме. Ама инак щеси я возим постоянно?!??!?! Ами ако тежестта която трябва да преместваме, вземе та не се премести?
    Единствени плюс на тая комапновка, който виждам аз е това, че нещото ще може да обръща посоката намясто.
    Това нещо е толкова опасно, че ако тръгне по пътищата, има да гледаме много лупинги.
    Тоя изобретател трябва да бъде държан вързан някъде и да не му се дава да изобретява.

    Коментиран от #6

  • 6 Сатаната

    7 2 Отговор

    До коментар #5 от "Механик":

    Гледай клипа.
  • 7 Патурко

    6 2 Отговор
    Ала Бала .... анимация за хлапета и старт-ъпи! Сега като му налеят едни милиони от някой хедж фонд и работата опечена!
  • 8 Мечока

    4 1 Отговор
    Не разбрах само кое му е предимството пред четириколесните автомобили? Жалко за проваленият талант и за похарчените пари. Едва ли е тестван на мокър и заледен терен или пък на трева или кал
  • 9 РЗС

    2 0 Отговор
    Тая хлебарка няма приложение в градска среда. Това е поне с метър по широко от всеки автомобил заради колелетата отстрани! Отделно тези завъртания на място едва ли ще са като на клипа, то се вижда как застъпва половината тротоар, а те имат стълбове кофи и какво ли не по тях. И на последно място, на лед тази прахосмукачка няма никакъв шанс, това ще се премята кат попско прасе. Не виждам как това е безопасно като фактически пред краката на хората отпред няма никаква буферна зона. При удър тия отпред са жертви
  • 10 васил

    1 0 Отговор
    Много е добър прекрасен , чудесен, великолепен при удар или катастрофа нямаш никакъв шанс да оцелеш. Така,че преди да се качиш на тая кола трябва да се помолиш на Господа тъй като това може да е последното ти пътуване. След като се върнеш пак ще се молиш ,че си още жив.