Last news in Fakti

17 Ноември, 2023 13:35 2 142 8

Mercedes-Benz отвори необичайна станция за зареждане на електромобили

  • електромобили-
  • зарядна станция-
  • mercedes-benz

Станцията разполага и с "интелигентни индикатори", разположени на височина 4.6 метра от земята

Mercedes-Benz отвори необичайна станция за зареждане на електромобили - 1

Германският автомобилен производител представи нова луксозна станция за зареждане на електрически превозни средства с мощност 400kW близо до централата на Mercedes-Benz USA в Санди Спрингс, Джорджия. Отбелязва се, че станцията трябва да постави „нов стандарт за бързо, удобно, чисто и надеждно зареждане на електрически превозни средства, като същевременно насърчава приемането на електрически превозни средства“.

Mercedes-Benz отвори необичайна станция за зареждане на електромобили

Новият хъб за зареждане, наречен Mercedes-Benz Charging Hub, разполага с мощни 400kW зарядни устройства, както и навес със слънчеви панели, който предпазва клиентите от дъжд и слънце и захранва LED светлините на станцията. Съоражението е изградено с оглед на достъпността, тъй като има зона за зареждане за хора с увреждания, както и открита зона за зареждане, предназначена за електрически ванове или електрически превозни средства с ремаркета с дължина до 7.9 метра.

Mercedes-Benz отвори необичайна станция за зареждане на електромобили

Станцията разполага и с "интелигентни индикатори", разположени на височина 4.6 метра от земята. Те показват състоянието на зарядната станция - свободна, заета или запазена - и се виждат от улицата. Истинското предимство обаче е мястото за почивка на собствениците на автомобили. Разполага с дивани и фотьойли, тоалетна и автомати за храна и напитки.

Mercedes-Benz отвори необичайна станция за зареждане на електромобили

Компанията планира да направи поне 400 такива зарядни центъра в Северна Америка до края на десетилетието. Те ще имат 2 500 зарядни устройства и удобства, подобни на станцията в Джорджия. Германският автомобилен производител също потвърди, че такива центрове за зареждане скоро ще бъдат отворени в офисите на компанията в Тексас, Флорида, Алабама и Джорджия, като тона ще стане още преди края на годината.

Mercedes-Benz отвори необичайна станция за зареждане на електромобили


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    4 2 Отговор
    Навес от слънчеви панели,захранващи лед осветление.Теслю щеше да зарежда електрокари с фотоволтаици.

    Коментиран от #4, #6

  • 2 Гост

    8 3 Отговор
    Дивани и фотьойли за подремване,тоалетни за електричари с болна простата и закуски за гладните чакащи на зарядните колонки.
  • 3 Тери кат

    1 3 Отговор
    Не виждам вариант да им се получи на Мерцедес . Първо 400 броя станции до десетилетието е крайно недостатъчно. Тесла към момента имат 5 хиляди, до тогава ще са над 10 , вероятно и над 20 хиляди, защото скороста с която ги развиват се ускоряват. На практика всеки ден по няколко нови Суперчарджъра отварят , дори вече не е новина освен ако нямат ресторант или киносалон.
    Второ, и по-важното което е , че тази станции трябва да са евтини за да може да си позволят да продават тока с малка надценка и все пак на печалба. В противен случай просто никой няма да си купува тока от тях.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 С електромобил

    0 0 Отговор
    София Бургас ми струва около 20 лв......с бензин ми излиза....около 60 лв.....