Last news in Fakti

11 Януари, 2024 15:12 3 126 11

Китайци показаха какви ще са салоните на електромобилите на бъдещето

  • електромобили-
  • салон-
  • бъдеще

Yanfeng смята, че интериорът на съвременните електрически превозни средства е твърде подобен на интериора на конвенционалните коли с ДВГ

Китайци показаха какви ще са салоните на електромобилите на бъдещето - 1

Китайската компания Yanfeng, която е голям производител на части и компоненти, взе участие в изложението за електроника CES в Лас Вегас. В САЩ китайците представиха интериорна концепция, предназначена за бъдещи електрически автомобили, и говориха за идеята за особено удобни седалки. Не е известно дали проектът ще получи серийно производство.

Yanfeng смята, че интериорът на съвременните електрически превозни средства е твърде подобен на интериора на конвенционалните коли с ДВГ, докато купувачите на високотехнологични превозни средства очакват нещо фундаментално различно. Концепцията EVI показва как може да изглежда интериорът на самоуправляваща се електрическа кола на бъдещето.

Китайци показаха какви ще са салоните на електромобилите на бъдещето

Yanfeng EVI е лишен от традиционни инструменти, въпреки че запазва голям централен екран. Той е допълнен от отделен сензорен панел за управление на всички функции - монтиран е върху масивна конзола, разделяща седалките. Конзолата съдържа скрити отделения за съхранение на дребни предмети и зареждане на джаджи. Самите седалки получават мрежести облегалки за глава с вградени високоговорители.

Китайци показаха какви ще са салоните на електромобилите на бъдещето

Китайците разработват цяла система от сензори за седалките, които могат да анализират нюансите на физиката на пътника и да настройват фино конфигурацията на седалката, за да му подхожда. В допълнение, според Yanfeng, такава сензорна система може автоматично да разпознае степента на умора на пътника и да задейства масаж в най-проблемните зони.

Китайци показаха какви ще са салоните на електромобилите на бъдещето

Друга идея на Yanfeng е да създаде един вид интериорна капсула, базирана на EVI - модул с цялото необходимо оборудване (включително седалки, възглавници и климатична система), който може да бъде напълно интегриран в автомобила на поточната линия. Това трябва да опрости, ускори и намали цената на производствения процес.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Жоро Бекъма

    15 0 Отговор
    Чакаме електромобил на бъдещето. Колите с батерии в никакъв случай не са коли на бъдещето. Без автономен източник на електричество няма истински електромобил.
  • 2 Механик

    13 2 Отговор
    Тапициран телевизор на колела.
    Предназначен за тЪпицирани ГМО-бройлери.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Историк

    0 1 Отговор
    И след 100 години хората ще се чудят: ... ония в миналото как са управлявали автомобили с волан и пед-али, ама че неандерталци...
    Може би както ние сега се чудим как корабите са се движили с платна и гребла. Знаем как, знаем че е енергията от вятъра е безплатна и екологична, но много малко изпозват тази технология и го правят основно за забавление.

    Коментиран от #9

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Знайко

    0 0 Отговор
    Ако нямам волан и спирачки къде ми е контрола- в бъгавия андроид, управляващ нещото , който е предварително скопен за да не можеш да изключиш нищо!
    Еваала и за масажа, който андроида ще решава кога да ми пуска и къде!