Last news in Fakti

19 Януари, 2024 10:14 2 078 9

Хуманоидни роботи ще работят в заводите на BMW

  • bmw-
  • figure-
  • роботи-
  • робот

Те ще могат да правят дори кафе

Хуманоидни роботи ще работят в заводите на BMW - 1

Като значителна стъпка към развитието на автоматизацията в производството, базираният в Калифорния стартъп Figure сключи търговско партньорство с BMW. Сътрудничеството има за цел да въведе хуманоидни роботи, разработени от Figure, на производствената линия в завода на BMW в Спартанбърг, Южна Каролина. Тази новаторска инициатива бележи първото търговско начинание за Figure от създаването им през 2022 г.

Хуманоидните роботи, създадени от Figure, са проектирани да изпълняват функции с общо предназначение и са демонстрирали своите възможности чрез различни задачи, включително ходене и работа с кафемашина. Партньорството между Figure и BMW има за цел да отключи неизползвания потенциал на роботиката с общо предназначение, като предвижда подобряване на производителността, намаляване на разходите и създаване на по-безопасна работна среда.

Планът за интеграция включва многофазен подход, като се започне с идентифицирането от страна на Figure на конкретни области в производствения процес на BMW, в които нейните хуманоидни роботи могат да допринесат ефективно. След тази оценка ще бъде приложена стратегия за поетапно внедряване, като целта е тези роботи да бъдат интегрирани в завода в Спартанбърг през следващите 12 до 24 месеца.

Това сътрудничество отразява по-широка индустриална тенденция, при която автомобилните производители все повече проучват възможностите за интегриране на роботи с общо предназначение за повишаване на автоматизацията в производствените си мощности. Демонстрациите на роботите на Figure подчертават тяхната гъвкавост и потенциални приложения в производствена среда.

Автомобилният сектор е свидетел на бърза еволюция, а стратегическото партньорство между Figure и BMW означава ангажимент за оставане в челните редици на технологичния напредък. Като възприема автоматизацията чрез роботи с общо предназначение, BMW цели да направи производствените си процеси по-ефективни, да отговори на нарастващите изисквания на потребителите и да даде възможност на работната си сила да се съсредоточи върху трансформационни инициативи. Роберт Енгелхорн, главен изпълнителен директор на производствения отдел на BMW, подчертава, че използването на решения с роботи с общо предназначение има потенциала да повиши производителността, да подкрепи изискванията на потребителите и да даде възможност на екипа да се ориентира в предстоящото трансформационно пътуване.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мнение

    22 3 Отговор
    А от БМВ да очакват хуманоидни роботи да им станат клиенти, щото на съкратените работници няма да им трябват прескъпите, трошливи и с неадекватен дизайн, нови БМВ-та!
  • 2 Баварец

    7 2 Отговор
    Ясно. Като ги попитат "как произведохте тези коли при закрит завод в който от години не е влизал човек?", те ще отговорят "вътре си стоят хумаоидни роботи - те ппоизвеждат".

    Междувременно ще внасят готовата продукция от Китай, че е по-качествено и евтино.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Павел пенев

    15 4 Отговор
    Автомобилите на BMW са скъпи боклуци с добра външна форма.
  • 5 Шампионът по фалирали банки -Румен Гечев

    2 0 Отговор
    Хуманоидни, хуманни или антропоидни?

    Коментиран от #9

  • 6 бай Даньо

    5 0 Отговор
    Идват роботите гледам и да си губят времето с кафенца в офиса се научили ... ха-ха!
  • 7 Един

    6 0 Отговор
    А шефа как ще им се кара?
  • 8 ИНА СЕКСИ СЕКРЕТАРКА

    0 0 Отговор
    ША ПРАВИ ПО ХУБАВО КАФЕ А И ДРУГИ РАБУТИ..
  • 9 ЩО БЕ КОСТОВ УТРЕПАН ЦЯЛА ДЪРЖАВА

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "Шампионът по фалирали банки -Румен Гечев":

    С БОКО ДАГАН Гечев е пионер че в сравнение с тях...