Last news in Fakti

12 Февруари, 2024 14:07 1 292 5

Вандали запалиха автономно такси на Waymo

  • waymo-
  • вандали-
  • пожар-
  • инцидент

Инцидентът е станал в Сан Франциско

Вандали запалиха автономно такси на Waymo - 1

Компанията за автономни таксита и превози, Waymo, съобщи, че в събота в Сан Франциско тълпа е вандализирала и подпалила автомобил на компанията. Въпреки че нападенията срещу самоуправляващи се автомобили не са безпрецедентни, сериозността на този инцидент може да отразява нарастващата обществена враждебност към автономните превозни средства, особено след смъртен случай на пешеходец със самоуправляващ се автомобил, управляван от звеното Cruise на General Motors миналата година. След този инцидент Калифорния спря лиценза на Cruise за тестване на безпилотни автомобили, което накара Cruise да изтегли от тестване всички свои самоуправляващи се автомобили в САЩ.

Waymo съобщи, че около 21:00 ч. в събота лице от тълпата е счупило прозореца на автомобила и е хвърлило вътре фойерверк, който е запалил автомобила. Waymo не уточнява причината за нападението на тълпата срещу автомобила. Кадри, разпространени в социалните медии са заснели как електромобилът е обхванат от пламъци и изпуска черен дим. За щастие по това време автомобилът е бил необитаем и не се съобщава за пострадали. Waymo заяви: "Сътрудничим си тясно с местните власти, за да се справим със ситуацията".

Пожарната служба в Сан Франциско предаде случая на полицията за разследване на мотива за нападението. Пожарната служба потвърди, че фойерверк в автомобила е предизвикал пожара.Неотдавна автомобил без шофьор на Waymo се сблъска с велосипедист в Сан Франциско, в резултат на което имаше леки наранявания. В момента инцидентът се разглежда от автомобилния регулатор на щата.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Зависи

    6 1 Отговор
    Абе,друго си е да те блъсне шофер човек,има кой да съдиш,да набиеш.

    Коментиран от #2

  • 2 Хихи

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "Зависи":

    Топ коментар ;)

    Коментиран от #4

  • 3 Лумпен

    4 0 Отговор
    Ихааа Яко !
    Тук кога ще има такива таксита ?
    ДАИ КАТ ...... ЩЕ УМРАТ ОТ ГЛАД !
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.