Last news in Fakti

14 Март, 2024 17:28 1 748 4

Tesla може да произвежда камиона Semi в Германия

  • tesla-
  • semi-
  • камион-
  • германия

Мъск разкри повече за плановете на компанията

Tesla може да произвежда камиона Semi в Германия - 1

По време на вчерашното си посещение в европейския завод на Tesla близо до Берлин главният изпълнителен директор Илон Мъск разкри плановете си да произвежда в завода евтин изцяло електрически автомобил. Освен това Мъск намекна за възможността за добавяне на производството на електрическия камион Tesla Semi към производствената линия на завода.

Според съобщения на германския бизнес вестник Handelsblatt Мъск е уверил служителите по време на посещението си, че достъпният електрически автомобил на Tesla "определено ще дойде в Берлин в дългосрочен план". Това съобщение е в съответствие с предишните изявления на Мъск от януари, в които той посочи намерението на Tesla да започне производството на следващото си поколение електрически автомобили в завода си в Тексас до 2025 г. Очакваният автомобил с цена под 25 000 евро, вероятно наречен Model 2, има за цел да позиционира Tesla конкурентно спрямо редица достъпни електрически автомобили, включително тези, произвеждани от китайската компания BYD.

Освен това Мъск предположи, че би било логично да се обмисли производството на камиона Semi и в Берлин, както съобщава Handelsblatt. Понастоящем камионът Semi се произвежда в Невада, САЩ.

Посещението на Мъск в завода в Грюнхайде край Берлин се състоя след временно спиране на производството след пожар, което доведе до значително прекъсване на електрозахранването. Въпреки прекъсването работата беше възобновена, което позволи на Мъск да оцени дейността на предприятието и да обсъди бъдещите планове със служителите.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    6 5 Отговор
    За коя фирма ще ги произвеждат тези камиони,Пепси или Кока кола?Щото от Пепси вече не ги искат.

    Коментиран от #2

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Така е

    2 7 Отговор
    В света има един автомобил и той е Мерцедес, другото е пълнеж!
  • 4 българина

    4 3 Отговор
    неизползваеми камиони, Мъск е договорил някаква врътка с Берлин, нешо ще се субсидира или ще се продават квоти на другите производители. цялата схема с коли на батерии е като с телефон на батерии, само че телефона го хвърляш без никой да те види в кофата..... драмата с ел коли тепърва предстои