Last news in Fakti

20 Март, 2024 16:16 1 763 4

Новите „айфони“ ще бъдат с още по-тънка рамка на дисплея

  • apple-
  • iphone-
  • iphone 16

Очаква се екранът да порасне и на размери

Новите „айфони“ ще бъдат с още по-тънка рамка на дисплея - 1

Според по-ранни доклади Apple планира да увеличи размерите на екрана на предстоящите модели iPhone 16 Pro и 16 Pro Max съответно до 6,27" и 6,85" в сравнение с размерите 6,1" и 6,7" на техните предшественици. Въпреки по-големите екрани обаче телефоните няма да са толкова големи като цяло, благодарение на нова технология, наречена "Border Reduction Structure" (BRS), чиято цел е да намали размера на рамката.

Вътрешни лица от индустрията, цитирани от корейското издание Sisa Journal-E, разкриват, че Apple е разработила тази технология BRS, за да направи рамките по-малки, което ще доведе до по-компактен дизайн. Очаква се iPhone 16 Pro и 16 Pro Max да са с размери съответно 149,6 x 71,45 x 8,25 мм и 163 x 77,58 x 8,25 мм, което представлява леко увеличение на височината и ширината в сравнение с излизащите iPhone 15 Pro и 15 Pro Max.

Освен това и четирите модела в линията iPhone 16 ще разполагат с дисплеи с технология BRS. Очаква се обаче стандартните iPhone 16 и 16 Plus да запазят същите размери на екрана като своите предшественици. Освен това се очаква честотата на опресняване за тези модели да остане 60 Hz, като в поколението iPhone 17 се очаква да бъде въведена 120 Hz.

Интересно е, че Apple е срещнала проблеми с разсейването на топлината по време на внедряването на технологията BRS. Компанията обаче намери просто решение, което ще бъде възприето от нейните трима доставчици на дисплеи: Samsung Display, LG Display и BOE. Макар че компаниите не смятат технологията BRS за прекомерно предизвикателство, Apple може да коригира производствените обеми между доставчиците, ако по време на масовото производство възникнат някакви проблеми.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 честен ционист

    9 2 Отговор
    Все повече започва да прилича на консерва сардини
  • 2 Е46ца

    9 1 Отговор
    Дреме ми , никога няма да купя такава пръчка.Първо да си оправят операционната и цените и тогава може и да се позамисля.
  • 3 някойситам

    8 1 Отговор
    Имам Iphone 13Pro, вече 3-та година го ползвам... да ви кажа няма никакъв смисъл да си купувате нови модели, защото от Iphone 12 насам разликата между всеки нов модел се търси с лупа.

    Коментиран от #4

  • 4 Лео

    4 0 Отговор

    До коментар #3 от "някойситам":

    Тиху Джон да не те чуе! Тук обективността не е на почит особено що се касае до ейпъл и нейните отрочета.