Last news in Fakti

20 Март, 2024 17:40 2 034 9

Шефът на Ferrari: “Нашият електромобил няма да бъде тих“

  • ferrari-
  • v12-
  • електромобил

Очаква се колата да дебютира през 2025-та

Шефът на Ferrari: “Нашият електромобил няма да бъде тих“ - 1

Ferrari, се изправя пред предизвикателството да запази емблематичния си звуков подпис в електрическото бъдеще. Главният изпълнителен директор Бенедето Виня намекна за решения в неотдавнашно интервю за CNBC, споменавайки разработването на "звукови подписи", които да предизвикат емоционалната реакция, свързана с автомобилите на Ferrari с двигател с вътрешно горене. Той наблегна на ангажимента на Ferrari да предоставя производителност, дизайн и изживяване при шофиране, твърдейки, че електрическите автомобили няма да бъдат безшумни.

Перспективата Ferrari да възприеме технологията за електромобили с цел иновации, а не само да се съобразява с нормативните изисквания, е окуражаваща. Виня изтъкна потенциала на електрическите задвижвания, показвайки готовност за проучване на нови възможности. Въпреки това посланията на Ferrari относно електрическите превозни средства са донякъде противоречиви, като Вигна изразява нежелание да диктува избора на клиентите, като същевременно потвърждава, че марката продължава да развива двигателите с вътрешно горене.

Въпреки смесените послания Ferrari очаква значителен ръст в продажбите на електрически и хибридни автомобили до 2026 г., като се стреми към въглеродна неутралност до 2030 г. Компанията вече предлага plug-in хибридни модели като SF90 Stradale и 296 GTB, като планира да създаде специална фабрика за производство на електрически компоненти. Докато други автомобилни производители успяват да създадат високопроизводителни електрически автомобили, репутацията на Ferrari за високи постижения предполага, че тя е готова да предостави конкурентни електрически предложения в бъдеще.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 4 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Електрическите МПС трябва да вдигат шум

    7 1 Отговор
    Особено в градовете пешеходците да ги чуват от далече и да се обръщат да ги гледат да не се блъснат по между си

    Коментиран от #6

  • 2 БОЗА

    19 1 Отговор
    Първо ги правят Тихи,после им добавят звука на резачка...като при:
    Безкофеиновото кафе
    Цигари без никотин
    Безалкохолна бира
    Жени без ици...ма с големи такива
    Месо от алхимия
    Светът се движи в кофти посока...всичко е ФАЛШ и измама... ;-(

    Този коментар изразява личното мнение на автора. То може да не съвпада с позициите на "Факти",като цяло,и на отделни коментиращи в частност,за което БХ( Баклава и Халва)

    Коментиран от #4

  • 3 Механик

    13 2 Отговор
    Така се потъва в калта.
    Първо се отказваш от цигарата и си купуваш "фазомер" от който да дърпаш. Да, не е същото но на пушек го докарва.
    После се отказваш от жените и си купуваш гумена жена. Не е същото ама като се спука, фъсва като истинска жена преяла бобец.
    После се отказваш и от фазомера и от гумената жена. Поваш да "засмукваш" мъже. Не е същото, но кой вече помни какво е било истинското?
    След това се отказваш от истински автомобил и си купуваш "електричка". Не същото, и двигателят не издава онзи вълнуващ звук. За това пук тонколоната в багацжниа, го докарва на саунд.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Aлфа Bълкът

    4 0 Отговор
    Пак някаква грозотия се задава на фронта.
    Само петнят името си.
  • 6 Селянин

    5 0 Отговор

    До коментар #1 от "Електрическите МПС трябва да вдигат шум":

    Те пешеходците вече и товарния влак на сточна гара не чуват ... и не виждат. Като зяпнат в телефоните и вървят като ботове и ни чул ни видял.

    Коментиран от #7

  • 7 Затова

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "Селянин":

    на дълги и клаксон... бързо започват да бягат и се усещат доста добре къде са....
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.