Last news in Fakti

25 Март, 2024 12:57 1 494 4

Хуманоидът Unitree H1 беше научен да прави салто (ВИДЕО)

  • робот-
  • салто

При това, без използването на хидравлика

Хуманоидът Unitree H1 беше научен да прави салто (ВИДЕО) - 1

Китайският стартъп Unitree претендира за нов рекорд с подобрена версия на хуманоиден робот, който може да извършва задни салта без използването на хидравлика. Компанията научи H1 на техниката на скачане от място и трябва да признаем, че изглежда доста впечатляващо.

Unitree H1 използва собствени електрически мотори M107 с пиков въртящ момент от 360 Нм. Подобни инсталации се използват в четириногия робот B2. Всеки крак поддържа пет степени на свобода - три в бедрото, една в коляното и друга в глезена. Кабелите се намират вътре в крайниците и се захранват от 864 Wh батерия.

47-килограмовият H1 Unitree е висок 1.8 метра и може да носи полезен товар до 30 кг. Разработката обаче все още не може да се похвали с „човешки“ ръце, като Tesla Optimus или Figure 01. Но компанията е оборудвала робота с 3D LiDAR камера и космически скенер Intel RealSense.

В допълнение към салтото, H1 е усвоил уменията за бързо ходене, а също така може да изкачва стълби, да скача и дори да танцува. Преди това Unitree съобщи за световен рекорд за скорост на бягане от 3.3 метра в секунда. Комерсиалната версия на хуманоидния робот, според производителя, ще може да развива скорост от 5 м/с. Вижте.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 6 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Скоро когато доразработят

    9 1 Отговор
    Генералният Изкуствен интелект и го боднат в такова метално тяло - И хоп новият наследник на хомосапиенс е готов И хоп фантастичните филми от 80 стават реалност И хоп хомосапиенс да му мисли

    Коментиран от #2, #4

  • 2 няма изкуствен интелект

    3 2 Отговор

    До коментар #1 от "Скоро когато доразработят":

    Мисленето не е като цирковата програма.
  • 3 опаа

    1 0 Отговор
    ще гледа ме ли олимпийски игри с машини?
  • 4 Това е ясно

    0 1 Отговор

    До коментар #1 от "Скоро когато доразработят":

    Който чете и се учи от Историята знае че всяка фантастика след време се превръща в реалност. Пример - романите на Жул Верн, сега си имаме и подводници и ракети, които са описани в тези фантастични за времето си произведения. Аз за това чета фантастика и си представям какво ни чака утре.