Last news in Fakti

23 Април, 2024 13:39 1 434 2

Google показа секретна лаборатория за тестване на камери на смартфони (ВИДЕО)

  • google-
  • pixel-
  • лаборатория-
  • камери-
  • смартфони

Особен акцент се поставя върху среди с недостатъчно осветление

Google показа секретна лаборатория за тестване на камери на смартфони (ВИДЕО) - 1

Смартфоните Google Pixel са известни предимно със своите камери. Както се оказва, компанията има тайна лаборатория, в която се тестват и настройват тези камери. Журналисти от портала CNET успяха да го посетят и лично да видят как се създават „пикселните“ камери.

Вярно, това изобщо не е лаборатория, както мнозина си я представят, а по-скоро набор от павилиони, които имитират реалния свят. Google изгражда различни стаи, които възпроизвеждат условията, при които хората обикновено използват своите смартфони, за да правят снимки или видеоклипове.

Особен акцент се поставя върху среди с недостатъчно осветление, въпреки че то може да се коригира, ако е необходимо. Всичко това се прави, за да се разбере как се държи „пикселната“ камера при определени условия и какви промени трябва да се направят в алгоритмите. В същото време тестването се провежда и извън затворени пространства и продължава на открито – в кампуса на компанията. Вижте.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Новичок

    1 0 Отговор
    Щом я показват ,колко да е секретна???Пфу...
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.