Last news in Fakti

21 Февруари, 2014 13:02 2 681 2

Часовник вместо предпазител на пистолет

  • armtix-
  • ip1-
  • пистолет-
  • оръжие

Привържениците и противниците на свободното притежание на огнестрелно оръжие имат доста различия, които надали ще бъдат изгладени скоро. Общо взето обаче всички са съгласни, че пистолетът или пушката не бива да попада в ръцете на друг освен на собственика си.

Един от възможните начини това да бъде предотвратено е персонализацията на оръжието. Вариантите са много - от скенери за отпечатъци до имплантиране на специални чипове.

Най-реалистично за момента обаче като че ли остава решението на конструкторите, създали пистолета Armtix iP1. Той е сдвоен безжично с ръчен часовник на китката на собственика. Ако разстоянието между оръжието и аксесоара надхвърли определена граница, се задейства предпазител и Armtix iP1 става безполезна играчка. Цената на пистолета е $1 400, а часовникът струва допълнителни $400.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ecstor Company

    0 0 Отговор
    И какво правим когато падне батерията - имаме си воден пистолет
  • 2 Владислав Димитров

    0 0 Отговор
    Дайте го на нашите майстори и те бързо ще му намерят цаката, как да стреля без часовника !