Last news in Fakti

26 Февруари, 2014 11:58 36 546 19

Руски депутат иска забрана на DSG

  • volkswagen-
  • vw-
  • vag-
  • audi-
  • skoda-
  • seat-
  • dsg-
  • dsg-7

Заместник-председателят на Държавната дума по конституционно законодателство и държавно строителство Вячеслав Лъйсаков е отправил към Росстандарт искане за отнемане на сертификата на някои модели на Volkswagen, съобщава Газета.ру. Инициативата е по молба на група собственици на автомобили на немския производител, които се опитват да решат проблемите си с добилата печална слава седемстепенна скоростна кутия DSG с два съединителя.

"Случаят няма прецедент, но е крайно необходимо да се вземе такава мярка", заявява Лъйсаков. "Преди две години се обърнах към Volkswagen Group Rus, след което те удължиха гаранцията на тази трансмисия до пет години. Всичко обаче се оказа прах в очите. Гаранцията покрива само два компонента от скоростната кутия. Собствениците на автомобили в гаранция постарому са принудени да плащат огромни суми за ремонт и замяна на агрегата".



Лъйсаков е отправил подобни искания за решаване на проблемите с DSG към Федералната антимонополна служба, Главната прокуратура, Асоциацията на европейския бизнес и генералния директор на Volkswagen AG. Ако молбата до Росстандарт бъде удовлетворена, вносът на автомобили със седемстепенна скоростна кутия с два съединителя може да бъде забранен.

Собствениците на VW-та с DSG-7 декларират на сайта на инициативната си група, че възнамеряват да се борят за пожизнена гаранция на възела, докато проблемите не бъдат решени или компанията не замени всички скоростни кутии с по-качествени.

Сведенията за съмнителната надеждност на DSG-7 започнаха да се множат преди около две години. Собственици на коли с такава трансмисия се оплакваха от вибрации и тласъци при ускорение или движение с ниска скорост, както и от повреди по време на дълъг път. Представителството на VW в Русия реагира с удължаване на гаранцията на седемстепенните "роботи" от 2 на 5 години или 150 000 км. Новите условия бяха приети от всички марки под шапката на концерна освен Audi.

В края на миналата година VAG обяви сервизна акция за смяната на синтетичното масло в DSG-7 с минерално в опит да се справи с проблема. Отзовани бяха 1.6 млн. автомобила от марките Volkswagen, Audi, Skoda и Seat.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 nakata88bg .

    10 1 Отговор
    евала! да не продават боклуци на хората! или да дадат пожизнена гаранция, или да не ги продават на хората!
  • 2 гошо прупрунков

    9 1 Отговор
    ттрябва като ти дават 5 години гаранция да е за комплектован агрегат, а не само за здравите компоненти в него .
    производителите винаги се крият зад малки шрифтове и запетайки когато трябва да признаят гаранция.
  • 3 йордан иванов

    7 2 Отговор
    Vag WC
  • 4 Стоян Стоянов

    4 2 Отговор
    "... Новите условия бяха приети от всички марки под шапката на концерна освен Audi..."
    и защо така - нали и ауди е част от VW?!
    А иначе лошо - все повече боклуци се произвеждат и не визирам само VW груп. Пълно конфекция станаха автомобилите - имах ли възможност бих си взел някой истински американски масъл кар от 60-те или 70-те. Но няма начин - нито да се купи, още по-малко да се поддържа и да се зарежда с гориво (като я сравня с моята с тия утрепани 75 коня).
  • 5 Владислав Димитров

    5 3 Отговор
    Най вероятно на депутата му се е повредил автомобила именно с такава ск. кутия и са отказали да го ремонтират по гаранция и той от яд е решил да внесе дадения законопроект .

    Коментиран от #7

  • 6 СМЪРТ-ЗА- ТУРЦИТЕ

    7 4 Отговор
    ВАГ,а ? КЕНЕФ ! Смятай щом като ново се чупи,2-ра ръка само за рециклиране ще става !
  • 7 Димитър Рупанов

    4 3 Отговор

    До коментар #5 от "Владислав Димитров":

    По вероятно е депутата да мисли за народа. Ако беше при нас, по-вероятно някой депутат да се облажи с пари отколкото да иска такъв закон.
  • 8 Иван Иванов

    4 4 Отговор
    Японският автоматик е на бетона брат
  • 9 жоро бекъма

    0 1 Отговор
    ТОВА Е КАТО ''ПАЗЕТЕ КУТИЯТА НА ПРОДУКТА ЗА ДА ВАЖИ ГАРАНЦИЯТА!!!
  • 10 реалист

    7 2 Отговор
    къде са сега феновете на великия vw мълчат защото истината боли

    всички бели коси по главата и брадата ми са от тази марка
    никога повече благодаря

    Коментиран от #14

  • 11 Easy ryder

    6 3 Отговор
    ха ха сега лумпенчетата които обясняваха че немците били измислили колите и други нации не можели да правят автомобили да си помислят хубаво какво говорят.

    Коментиран от #15

  • 12 Красимир Димитров

    4 2 Отговор
    Всички нови автомобили като изключим някой японски и корейски производители са боклук.Все пак една скоростна кутия не прави марката боклук ,защото има и такива без DSG.
  • 13 Иван Иванов

    4 0 Отговор
    Сложните неща са скъпи и много трудни за поддръжка. Гениални са простите неща ,а не сложните. Автоматиците са направени за удобство, но и в същото време за пишман шофьори.Никога не бих карал кола с автоматик или полуавтоматик. ТЕЗИ КОИТА ГИ КАРАТ СА КАТО ДЪРВЕТА И НЯМАТ НИКАКЪВ УСЕТ КЪМ АВТОМОБИЛА.
  • 14 Кобрата

    3 2 Отговор

    До коментар #10 от "реалист":

    Тука сме и мога да ти кажа, че щом DSG кутиите са дефектни не означава, че и останалите компоненти от VW ментета...случват се такива неща всички сме хора и всеки греши.
    Аз предпочитам колите с ръчна трансмисия и съм много доволен от VW по отношение на поддръжка, пък и возията им е добра.
    За човек с по-малко бюджет VW е колата.
  • 15 Кобрата

    2 2 Отговор

    До коментар #11 от "Easy ryder":

    Не казвам, че другите страни не могат да правят автомобили, но лично аз харесвам немските.
    И заради проблема с DSG кутията не означава, че останалите части са им дефектни.
    Всеки автомобилен модел си има някакви специфични дефекти...и всяко нещо си има както силни така и слаби места и немците съм сигурен, че ще поправят грешката си и няма да допуснат дефекти...
  • 16 Eva Ivanova

    3 0 Отговор
    Не бих казал,че фолксваген е кола за хора с малък бюджет. Народното купе е по-скъпо и от Форд и от Опел и от някои японски ,а да не говорим за корейските, които в момента са много качествени и то на добра цена. Има наблюдение над Хюндай и30 1.6 дизел- много качествено направена кола и много върви.
  • 17 Владислав Димитров

    0 0 Отговор
    http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=8SPBd108Sfc
  • 18 Владислав Димитров

    0 0 Отговор
    http://fakty.ua/168423-dlya-putina-razrabotali-novyj-prezidentskij-avtomobil-foto
  • 19 Гост

    0 0 Отговор
    Че, кой кара кола по стара от пет години. Свършва гаранцията и пробутваш на изток.