Last news in Fakti

20 Март, 2014 12:49 7 150 7

Французи вдигат къща за 4 дни с отвертка

  • multipod studio-
  • pop-up house

Френското архитектурно бюро Multipod Studio представи прототип на евтина и лека къща от преработваеми материали с почти нулеви разходи за поддръжка. Удачно наречен Pop-Up House, домът може да бъде построен от всеки само за четири дни с помощта на стандартен електрически винтоверт.



Прототипът с разгърната площ от 150 м2 предлага на обитателите широко комбинирано пространство с кухня, трапезария и дневна, една голяма и две по-малки спални, кабинет и тераса. Конструкцията се състои от дървен скелет, ламиниран под и пенобетонни тухли. Всичко се сглобява с дървени винтове, без да се налага предварителна подготовка или обучение. От Multipod Studio оприличават строителния процес на играта с Lego.



Благодарение на отличните изолационни свойства на използваните материали, Pop-Up House покрива стандарта Passivhaus и почти не се нуждае от отопление. Дори в райони с по-студен климат разходите за поддръжка са изключително ниски.



Архитектите на Multipod Studio все още работят над прототипа и не дават повече подробности за проекта. Прогнозната цена на "светкавичната" къща е €30 000, но в сумата не са включени довършителни работи като влагоизолация, електрическа инсталация и водопровод.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Сульо

    1 0 Отговор
    super!

    Коментиран от #7

  • 2 Бай Иван

    0 0 Отговор
    Тази къща не е за въшкари!
  • 3 гошо прупрунков

    0 0 Отговор
    тъпотия ,това в българия няма да е по скъпо от 30 000 лева и ще си има и покрив и ще е естетически издържано

    Коментиран от #5

  • 4 Иван Господинов

    0 0 Отговор
    Идеална е за сирийските бежанци .
  • 5 Виктор Георгиев

    1 0 Отговор

    До коментар #3 от "гошо прупрунков":

    da ama za Franciq tova si e super cena
  • 6 Монго

    0 0 Отговор
    Само да не се сглобява в райони с тайфуни...
  • 7 Kiril Talev

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Сульо":

    ka6tata e postroena ot ne6to kato stirodur a ne ot pemobeton kakto e napisano

    http://vimeo.com/81180775