25 Март, 2014 13:38 2 984 0

Електромобил за наводнения

  • fomm-
  • електромобил-
  • амфибия
Електромобил за наводнения - 1

Японската компания Fomm (First One Mile Mobility) представи автомобил с батерии, който може да издържи на наводнение и дори да се придвижва известно време по вода. Според производителя това е най-малкият четириместен електромобил в света.

Електромобил за наводнения



Fomm Concept One е дълъг 2 495, широк 1 295 и висок 1 550 мм, а теглото му е едва 460 кг. Сгъващите се предни седалки и плъзгащите се врати облекчават достъпа до местата отзад.

Електромобил за наводнения



Електромобилът може да се движи по вода благодарение на двата водометни мотора, вградени в каросерията. Японците се уточняват колко време издържа на повърхността, но изрично предупреждават, че не е амфибия.

Електромобил за наводнения



Concept One има два електромотора с обща мощност 14 к.с. и въртящ момент 560 Нм. Захранват ги 6 йон-литиеви акумулатора, разположени под шофьорската седалка. С едно зареждане могат да бъдат изминати 100 км.

Електромобил за наводнения



От Fomm не уточняват дали планират да пуснат електромобила в серийно производство, но смятат, че би станал истински хит в страните от Югоизточна Азия. Според маркетолозите такова возило би било идеално за региони с тежки атмосферни условия.

Електромобил за наводнения

Електромобил за наводнения

Електромобил за наводнения


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА