23 Април, 2014 12:54 11 963 13

Apple се закача със Samsung

  • apple-
  • samsung-
  • реклама-
  • рекламна война

Безкрайните патентни войни между Samsung и Apple предизвикаха някои доста язвителни маркетингови нападки между двете компании. Макар да е по-скоро забавен и безобиден, последният рекламен ход на американците също хвърля камъни в корейската градинка.



Apple отбеляза Световния ден на Земята на 22 април с карета на цяла страница в много печатни издания с надпис "Има идеи, които искаме всички да копират" на фона на огромен фотоволтаичен парк. Американската компания бе класирана на първо място в класацията на Greenpeace за екологично и рационално използване на електрическата енергия.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 йордан иванов

    9 4 Отговор
    Самсунг е номер 1
  • 2 Гошо от село

    3 4 Отговор
  • 3 sinbad0

    3 10 Отговор
    Самсунг чака нов продукт или нов цвят да се лансира на пазара,да види как върви пазара и веднага да лансира копие...
    Жълтурите са за смях,няма и сешоар да си взема с тяхно име....

    Коментиран от #4, #9

  • 4 Nikolay Kazakov

    7 3 Отговор

    До коментар #3 от "sinbad0":

    Хахаха , мой човек не забравяй, че "жълтурите" освен техните си марки произвеждат и всичко друго, както и скъпоценния ти айфон, на който само името му е Щатско !!!
    Всичко друго си му е китайско и корейско.
    Пък Самсунг да копира от Епъл не ми се вярва, особенно като гледам новите модели на едната и на другата марка.
    P.S. Жълтите май са доста по напред с материала ми се струва.
  • 5 sinbad0

    4 10 Отговор
    Не е важно къде географски е произведен един продукт,а къде и най вече от кой е замислен!
    Няма продукт в живота ми с марка Самсунг,който съм купувал и да не е свършвал в кофата.Последно подарих прахосмукачка на майка ми и пак замина на боклука.
    През мен доста електроника е минала и всичко с Корейски произход стига до боклука далеч преди предвиденото.До Китайски марки не стигам дори...
    А това кое къде е произведено в този глобален свят няма никакво значение.Гледай малко по философски кое от кого е създадено.
    Те и Ауди и МБ,също и БМВ имат заводи в Китай,това означава ли че са еднакви с Great Wall?
    Поживей малко повече този живот и да ти мине толкова електроника през ръцете,тогава ще разбереш какво искам да кажа....
  • 6 Димитър Димитров

    1 10 Отговор
    Веднъж зглупих и купих TV Samsung. Първо и последно нещо с тази марка в живота ми. Не е въпроса къде е произведено нещо, а има ли вложена мисъл при проектирането му.
  • 7 abjabjabj

    9 2 Отговор
    бряях мноого се опраквате бе.. на мен пък половината ми техника е самсунг (и стара и нова техника) и от години не съм имал никакъв проблем.. как пък само при вас се чупи техниката не мога да разбера..

    1. имах iphone.. работеше, но спря да ми работи копчето за включване и изключване.. започнах да го включвам със зарядното.. после ми се бъгна wi-fi.. хубаво.. смених го с друг.. същата работа с копчето и на всичкото отгоре веднъж като ми свърши батерията, като го влючих ми се появи едно грозно жилто петно на дисплея..

    2. имах ipod.. работеше, докато от нищото не почна да се чува само в дясната слушалка.. викам не то е от слушалките смених 3 чифта само отдясно се чува.. викам ще го преглътна това, докато не започна да му смига дисплея преди да му свърши батерията.. ами извинявай човече, ама знаеш къде мога да ви ги завра тези apple боклуци 'дето ми ги хвалите толкова........

    Коментиран от #10

  • 8 Veselin Todorov

    6 2 Отговор
    И двете марки съм използвал , но не ми харесва "твърде"интуитивното и както твърдят от Епъл дори революционнно управление на продуктите им. Дори понякога стават смешни с някои идеи само да са различни от останалите производители.Определено с качеството на Епъл и Самсунг не съм имал проблеми.Както някой беше писал Епъл печели с дизайна а Самсунг с удобството при работа.Всеки трябва да направи този избор сам за себе си.
    Лично аз очаквам с нетърпение Айфона със Андроид.Може би това ще е комбинацията от дизаин и удобство при работа.
  • 9 Ivan Iliev

    6 2 Отговор

    До коментар #3 от "sinbad0":

    Самсунг, за разлика от Apple са производител. По едно време бяха най-големия производител на памети в света. Произвеждат процесори, произвеждат SSD, произвеждат дисплеи.
    Apple са произвели само ябълката на логото, и то на картинка, защото на продуктите им ги слагат други фирми, които им произвеждат техниката.
  • 10 БМВ БЪЛГАРИЯ

    1 7 Отговор

    До коментар #7 от "abjabjabj":

    Те ако самсунг не бяха копирали аппле нямаше да вземат няколко стотин милиона за авторски права.А специално за телефоните самсунг са най-зле, и mnogo ги купуват аради многото (от които половината безполезни ) екстри и глезотийки и тийнейджърите ги купуват и си мислят че имат хубав телефон.Примерно галакси s4, 5 е видимо много по-бавен от хперия з и айфон 5с.Да не говориме че айфона е най-бързия телефон в света изобщо това че се сглобява в китай няма nikakvo значение, razrabotvan е в америка.За телефоните самсунг никога,другата им техника е хубава.Поне ако е андроид да е хубав, а не samsung
  • 11 Dimitar Nikolov

    6 1 Отговор
    Фенове не се печелят с надписи и реклами от типа "Всеки иска да копира от нас" - НЕ вече никой не иска да копира от вас, защото не правите нищо, което да си заслужава някой ваш конкурент да копира.
  • 12 Симеон Тасев

    0 3 Отговор
  • 13 Стойне Стойнев

    1 0 Отговор
    Apple вече не са нищо повече от едно дизайнерско студио. Занимават се само с дизайн, техниката и софтуера го правят други. Освен това процесорите и по-голямата част от електрониката вградени в Apple са произведени от Samsung, в коета няма нищи странно. Странното е в постоянното заяждана между двете фирми.