Last news in Fakti

13 Май, 2014 09:38 7 473 4

Пийнете си вода от ауспуха

  • honda-
  • h2o-
  • fcx clarity-
  • горивни клетки-
  • водороден автомобил

Австралийското поделение на Honda представи нова марка вода с името H2O. Тя се добива от изпускателния тракт на задвижвания с горивни клетки модел FCX Clarity. H2O е единственият отпаден продукт от процеса на химическа реакция между кислород и водород, при която се генерира електричество.



Водата, "наточена" от изпускателната система на FCX Clarity, се разпространява безплатно в австралийската киноверига Palace Cinemas, за да се демонстрират нагледно преимуществата на екологично чистото водородно гориво. По думите на представител на Honda занапред H20 ще се предлага на работниците и клиентите на сервизните и дилърски центрове на марката.



Водородният модел FCX Clarity бе представен през 2007 г. Силовата му установка развива мощност 134 к.с. и позволява ускорение от 0 до 100 км/ч за 10 секунди и максимална скорост 160 км/ч. С едно зареждане на бутилката могат да се изминат 570 км.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Николай Стоянов

    0 3 Отговор
    Не благодаря.
  • 2 Дошo

    1 2 Отговор
    Е да бе ама Алуди прави екологични дизели
  • 3 Mercedes-Benz

    2 1 Отговор
    Браво на Хонда, а кога ще видим водороден двигател с вътрешно горене от Мазда, питам аз??? Това е бъдещето, за което поклон на японците, че се трудят и го развиват. Мазда пуснат ли такава кола, веднага ще си купя, хем екологично, хем кефа от двигателя с вътрешно горене е налице!
  • 4 dhcp

    1 0 Отговор
    То тази вода е вредна. Който му е любопитно нека изгледа някой научнопопулярен филм за водата и ще осъзнае доста работи! Водата не е само химически чиста...