Last news in Fakti

21 Май, 2024 15:00 1 823 3

Арх. Иван Шишков пред ФАКТИ: С детската болница Главчев даде себе си на ДАНС и прокуратурата (ВИДЕО)

  • иван-
  • шишков-
  • хемус-
  • главчев-
  • детска-
  • болница

Не знам какво ще бъде оправданието защо е преасфалтирано мястото на катастрофата край Аксаково, казва бившият служебен регионален министър

Арх. Иван Шишков пред ФАКТИ: С детската болница Главчев даде себе си на ДАНС и прокуратурата (ВИДЕО) - 1
Снимка: Факти.бг

Станахме свидетели на това, че служебните решения на правителството - включително и на премиера, непрекъснато и след всеки проблем се дават на прокуратурата. Само ще обърна внимание, че предишният случай, когато ставаше въпрос за детската болница, служебният премиер Главчев би трябвало буквално да е дал себе си на ДАНС и прокуратурата. Защо? Защото мистър-председателят е този, който прави дневния ред в Министерски съвет. Даден министър може да е внесъл предложение точка да влезе в дневния ред, но министър-председателят е този, който определя дневния ред. Така че отговорността за първа точка е на премиера. Това обяви пред Лили Маринкова в студио „ФАКТИ“ и предаването „Разговор“ арх. Иван Шишков, бивш служебен регионален министър.

Както е известно, служебният министър на регионалното развитие и благоустройството Виолета Коритарова разпореди незабавно да се образува дисциплинарно производство срещу директора на Областно пътно управление – Варна инж. Явор Пасев и началника на отдел „Инвестиционно-ремонтни дейности“ в ОПУ – Варна Севдалина Казълова. Проверка е установила, че веднага след катастрофата край Аксаково с колата на НСО пътната отсечка, където е станал инцидентът, е била асфалтирана.

„Не знам какво ще бъде оправданието защо е преасфалтирано мястото на катастрофата край Аксаково. Най-вероятно пак ще излезе министър и ще каже, че пътят е в лошо състояние и не се поддържа, което не е вярно. Ние се нагледахме на риториката на говоренето на ГЕРБ и когато наистина стане проблем - и то скандален, веднага се дава на прокуратурата. Аз лично дадох доста факти на прокуратурата, но не съм чул нещо да се е случило. Не ми е работа да се интересувам, но би трябвало цялото общество да се интересува“, добави арх. Шишков.

„През последните 10 месеца нищо не се случва от това, което бяхме направили като проверки. Връщам ви към проверката на магистрала „Хемус“ – лот 0 от София до Яна. Там взехме проби през 200 м., въпреки че ми казваха как не съм взел правилно пробите и че са случайни. И прокуратурата ги взе през 200 м. - както се прави, и резултатите се оказаха същите. Но тези ядки са някъде прибрани в прокуратурата. Ето от това се интересува обществото. Хората ме спират и питат различни неща. Защо нищо не се е случва след всички тези проверки, защото там са нашите пари. Хората се интересуват и от друго - защо нещата, които бяха тръгнали да се променят в правилна посока, не продължиха. В крайна сметка, това като начин на управление го искат политиците за себе си, а този начин на управление получават и хората, гласувайки по този начин“, добави гостът.

Още от разговора вижте във ВИДЕОТО.


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Стига с тая мантра бе

    2 3 Отговор
    ДАНс не са КПКОНПИ, не са изтривалка за всяка политическа подметка
  • 2 САрхБг VS Шишо-бакшишо

    1 0 Отговор
    Защо титулувтвате с "арх." Шишо-бакшишо! Той никога не е проектирал и построил нищо! Бил е партийно-назначен дребен общински чиновник в р-н "Банкя", където е обявил за "търпими" всичките незаконни постройки, дворни кочини, зайчарници, заграбени чужди имоти, и прочие на БОКо-тиквата, брадчеда Ради и фамилията! Затова БОКо го премести в р-н Триадица, където въртеще корупцията и незаконните кръчмета-оранжерии върху пешеходната зона на бул. Витоша, вкл. и рушветчийските далавери завършили с УБИЙСТВОТО на едно дете от електро-токов удар от незаконна шахта с незаконно свързване! И вместо да го разследват, осъдят и затворят, за да не разсмърдят и останалите му патрийно-рушветчийски далавери (от които се е облагодетествал и самия БОКо), го издигнаха за зам.шеф на ДНСК, а после и за служебен министър на Радев! Архитектурната общност не може да го понася и страни от него! Тогава БОКо се "разграничи" от него и директно го нарече УБИЕЦ! Сега няма да е чудно да се е кандидатирал срещу заплащане (и временен имунитет) за БГ-депутат и/или ЕУ-депутатин от някоя прокси-партия на клепто-шайката! Лили Маринкова го кани и въобще контактува с него само поради една причниа: солиден рушвет под масата!

    Коментиран от #3

  • 3 Питанка

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "САрхБг VS Шишо-бакшишо":

    Като знаете всичко това "САрхБг", дайте го публично на прокуратурата, КОНПИ и ДАНС! Или и вие сте забъркани в клепто-далаверите и сега кютите като посрани охранени прасета в банкянска кочина!? На "арх." вера да немаш: сами превърнаха архитектурата от творчество в "законен" бюрократично-рушвечийски клепто-РЕКЕТ!