22 Юли, 2014 16:00 5 150 0

Потвърдиха смъртта на издирвания собственик на потъналия ферибот "Севол"

  • потъналия-
  • ферибот-
  • "севол"-
  • южнокорейски-
  • мъртъв-
  • днк анализ-
  • собственик-
  • йо бьон-ун

Тялото на милиардера е било открито още в средата на юни, но експертизите излязоха едва днес

Потвърдиха смъртта на издирвания собственик на потъналия ферибот "Севол" - 1
Снимка: АП/БТА

Южнокорейската полиция потвърди, че обявеният за издирване собственик на потъналия през април ферибот „Севол“ е мъртъв. Според представител на съдебните органи, с  помощта на ДНК анализ и изследване на пръстовите отпечатъци е установено, че откритото още в средата на юни на южното крайбрежие на страната тяло принадлежи на собственика на плавателния съд Йо Бьон-ун, съобщи „Ройтерс“. Полицията не разполага с информация за причините и времето на смъртта му.

Преди повече от месец бе огласено, че труп на неизвестен мъж е бил намерен в овощна градина в южния град Сунчхон. Мъртвецът бил със зимни дрехи и шапка, а около него се валяли множество празни бутилки от алкохол. Тъй като тялото било в напреднала фаза на разлагане, идентификацията била осъществена чрез генетични и дактилоскопични експертизи, уточни РИА „Новости“.

Днес представители на полицията в страната заявиха, че ДНК образците, извлечени от тазобедрената кост на покойника, съвпадат с взетите от дома, където Йо Бьон-ун се е укривал. Генетичната експертиза доказала и родствената връзка между починалия и брата на собственика на потъналия ферибот. Според специалистите, няма признаци, които да говорят за убийство.

Един от оцелелите преподаватели на учениците, пътували с ферибота, се самоуби след трагедията, опит за самоубийство направи и бордов инженер, припомня Факти.бг.

Пътническият ферибот "Севол" потъна на 16 април тази година, като взе 293 жертви, а 11 души все още се водят безследно изчезнали. По делото за катастрофата на съда бяха задържани около 20 души – служители на компанията оператор, членове на екипажа и на корейската асоциация по корабоплаване. Всички те са обвинени в нарушаване на правилата за сигурност и в корупция. Според материалите по делото, капитанът, който е заплашен от доживотна присъда, е бил сред първите напуснали потъващия ферибот пред погледите на ужасените пътници.

Собственикът Йо Бьон-ун беше обвинен в присвояване на чужда собственост и укриване на данъци. Бизнесменът не притежавал акции от компанията оператор "Чонхечжин", но негови роднини я контролирани чрез мрежа от холдингови компании.

Веднага след катастрофата милиардерът изчезна. Както бе изяснено, той се е крил на вилата си в Сунчхон. Няколко от членовете на семейството му вече са арестувани, включително съпругата му и още петима роднини. Най-големият син на предприемача също е издирван и за залавянето му или за информация за него е обявена награда в размер на 100 000 долара.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: