Last news in Fakti

24 Юли, 2014 15:00 1 419 14

Русия иска Холандия да води разследването за сваления боинг

  • холандия-
  • полет-
  • боинг

Самолет боинг 777 с близо 300 души на борда, от които 193 холандци беше свален на 17 юли над Донецк. Той пътуваше от Амстердам за Куала Лумпур

Русия иска Холандия да води разследването за сваления боинг - 1
Снимка: АП/БТА

Русия ще сътрудничи на воденото от Холандия разследване за сваления боинг 777 на Малайзия еърлайнс. Това обяви руският посланик в Малайзия Людмила Воробьова, цитирана от Ройтерс.

Тя посочи, че официалните власти в Москва няма да приемат разследването да се води от Украйна, защото проруските сепаратисти не се доверяват на официалните власти в Киев.

Според разпоредбите на Организацията на ООН за гражданска авиация (ICAO) предвиждат разследването да се води от тази държава, на чиято територия е станала катастрофата.

Самолет боинг 777 с близо 300 души на борда, от които 193 холандци беше свален на 17 юли над Донецк. Той пътуваше от Амстердам за Куала Лумпур.

Черната кутия от полет МН17, записваща разговорите в пилотската кабина, е в добро състояние, уточниха от ICAO.

Черната кутия, записваща гласовете от пилотската кабина, е повредена, но паметта е непокътната и няма данни, че е била манипулирана, уточниха от Холандският съвет за безопасност, който координира разследването.

В момента не е ясно състоянието на втората черна кутия, която записва техническите параметри на полета.

С марш на мълчанието в Холандия изпратиха по последния им път жертвите от фаталния полет.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пламен Бакърджиев

    5 0 Отговор
    Има нещо много гнило в световен мащаб по отношение на този (инцидент). 193 Холандци - толкива семейства. Такива видни учени и нищо конкретно до сега. Правилно Русия иска разследването да се води от Холандия, след като САЩ я набедиха веднага за извършител. Такова рязко поведение от страна на САЩ е съмнително.
  • 2 Вежливые люди

    4 0 Отговор
    Всему демократическому миру уже известно, что пилот малайзийского боинга за 5 сек. до катастрофы сказал:
    "Смотри в нас летит ракета, а на ней видишь надпись "Привет от Путина" и подпись "сепаратист и террорист Сидорчук""
    Слава гейской Украине! Боевых хохло-пидорасов Сало!

    Коментиран от #3

  • 3 Владислав Димитров

    1 8 Отговор

    До коментар #2 от "Вежливые люди":

    Заклинило чтоли ?
  • 4 Zari

    1 5 Отговор
    Ако обичате да пишете на БЪЛГАРСКИ език. Все още не сме част от Русия.Знам ,че на много хора им се иска,но все още не сме част от великата съветска страна.
  • 5 Борис Цветков

    1 1 Отговор
    Много еврей, започнаха да си пречат.САЩ-РУСИЯ-ТУРЦИЯ--дюнметата.ЗАПОЧНАЛА Е ЧИСТКА.
  • 6 Десислава Димитрова

    0 9 Отговор
    след като холанците излязат с категорично мнение, че ракетата е изстреляна от руските диверсанти в украйна се чудя кво ще измисли путин?

    Коментиран от #7

  • 7 nakata88bg .

    2 0 Отговор

    До коментар #6 от "Десислава Димитрова":

    от кой болен мозък е тази информация? как холанци могат да знаят кой е изтрелял ракета в източна украйна, където се води война??? дори хамериканците млъкнаха, щото и техни доказателства се оказаха против украински воени, да не би холандиците да имат някакво друга информация?
  • 8 Десислава Димитрова

    1 3 Отговор
    никои не е млъкнал.просто се изчаква информацията от черните кутии. след като тя категорично подкрепи ,че руските диверсанти са свалили самолета се чудя каква нова теория ще измисли путин, а вие в един глас ще подкрепите!

    Коментиран от #10, #11

  • 9 Монго

    4 0 Отговор
    Ама руските диверсанти са се появили и тука, във форума. Но Десито ще им разкаже играта. Никой няма да може да свали нейния самолет, нито хапчета, нито доктори специалисти...
  • 10 nakata88bg .

    3 0 Отговор

    До коментар #8 от "Десислава Димитрова":

    как черна кутия от самолет може да покаже кой е натиснал спусъка, кой е притежателя и кой е дал заповед за изстрелване? да няма някакъв нов вид черни кутии в малайзия?! Днес вече и самите УКРАИНЦИ подтвърдиха, че самолета е свален заради грешка при учения на техните ПВО, а десито продължава с "руски диверсанти" (егати диверсантите, дето обикалят със система Бук! а това са ПОНЕ 4 самоходни машини!!!). Деси, да не би да имаш личен спътник в космоса и имаш доказателства за "руски диверсанти"?

    Коментиран от #12, #13

  • 11 Монго

    3 0 Отговор

    До коментар #8 от "Десислава Димитрова":

    Деси, ако това се окаже вярно-http://www.blitz.bg/news/article/281305 , к*о пра*им...
  • 12 Десислава Димитрова

    1 9 Отговор

    До коментар #10 от "nakata88bg .":

    нака, пак почна с лъжите.основно има две останали хипотези едната е, че самолета е свален от ракета земя- въздух изстреляна от района контролиран от сепаратистите ,а другата е ,че е свалена от украински военен самолет прибивавал в района непосредствено преди падане на пътническия самолет.черните кутии ще помогнат да се установи дали е стрелял украински самолет или не.което ще намали възможностите и ще даде краини реакции от заинтерасованите за решение на случая страни.
  • 13 Десислава Димитрова

    1 11 Отговор

    До коментар #10 от "nakata88bg .":

    ако се окаже вярно украйна ще плаща кръвнина ,ще се извини ,а стрелеца отива в затвора.ако обаче не се окаже вярно ,щото в статията дори и източника и не е успял да обясни по каква причина украинската армия ще стреля по самолети в украйна ,какво ще се случи тогава?дали путин и диверсантите ще се разкаят за постъпката си ,дали ще се извинят ,платят и накажат виновника ?

    Коментиран от #14

  • 14 nakata88bg .

    2 0 Отговор

    До коментар #13 от "Десислава Димитрова":

    украйна вече свали един пътнически самолет през 2001-ва и какво?плаща ли "кръвнина"? някой отиде ли си в затвора? черна кутия може да покаже каква е причината от падането на самолета, тя вече я показа - масивна декомпресия в областа на пилотската кабина, с други думи - попадане на ракета, прилича на Бук. А как черна кутия ще покаже КОЙ я е изстрелял??? А като прибавим, че самите украинци си признаха, че го свалиха по погрешка (между другото точно по същия начин както и през 2001-ва) по време на ученията на ПВО, какво има да чакаме и да се чудим? украинци си признаха, руските дани от система за контрола подтвърждава тези дани
Новини по държави: