Last news in Fakti

25 Юли, 2014 19:16 1 059 1

Еър Алжир: Няма оцелели при катастрофата

  • алжир-
  • самолет-
  • катастрофа-
  • загинали
Еър Алжир: Няма оцелели при катастрофата - 1
Снимки АП/БТА

Не са открити оцелели след катастрофата на пътническия самолет на  Еър Алжир AH5017, който се разби в Мали, заяви френският президент Франсоа Оланд.

Оланд каза, че данните от черните кутии са били възстановени, след като френските войски достигнаха мястото на катастрофата близо до границата на Мали с Буркина Фасо.

Ръководителите на полети са загубили контакт със самолета рано в четвъртък, след като пилотите съобщили за тежки бури.

Почти половината от 116-те души, които пътували на борда бяха французи, включително 10-членно семейство.

Летателната машина, която е била наета от испанската авиокомпания Swiftair е изпълнявал полет от столицата на Буркина Фасо до Алжир.

Френският вътрешен министър Бернар Казньов заяви по френското радио RTL, "самолетът е бил разрушен в момента, в който се е разбил".

"Смятаме, че самолетът се е разбил поради причини, свързани с метеорологичните условия, въпреки че в момента не можем да изключим никоя теория или предположение", каза той.

Екип от 100 френски войници, с 30 превозни средства, е бил изпратен до мястото на катастрофата в петък, съобщи френското министерство на отбраната.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бай Иван

    0 2 Отговор
    Доколкото разбрах е останал жив само огняря!