Last news in Fakti

26 Юли, 2014 11:54 1 012 13

15 цивилни загинаха при минометен обстрел в Луганск

  • украйна-
  • луганск-
  • загинали-
  • минометен обстрел

Над 60 души са ранени

15 цивилни загинаха при минометен обстрел в Луганск - 1
Снимка Архив АП/БТА

При минометен обстрел над източния украински град Луганск са загинали 15 цивилни, а около 60 са ранени, съобщи Сергей Грачов от пресслужбата на самопровъзгласената Донецка народна република, цитиран от ИТАР-ТАСС.

Както беше съобщено от агенция "Новороссия", през изминалата нощ градът е бил под масивен артилерийски обстрел.

Според украинската информационна агенция УНН, през изминалото денонощие при въоръжените сблъсъци са загинали 9 цивилни граждани, а още 29 са ранени.

Службите за спешна медицинска помощ са приели 134 обаждания.

Днес жителите на Ростов, които са били евакуирани заради паднал украински снаряди, започнаха да се завърнат по домовете си. През изминалата нощ над 50 ракети са паднали на територията на Ростов, като 10 от тях са избухнали.

В същото време заместникът на администрацията на Украинският президент Валери Чали заяви, че Украйна се надява да се превърне в основен съюзник на САЩ извън НАТО. Този статут предполага стратегически и военни връзки между страните, но не означава задължителни гаранции за американска помощ.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Симеон Тасев

    0 3 Отговор
  • 2 Вежливые люди

    4 0 Отговор
    Ясное дело, Путин виноват!
  • 3 Десислава Димитрова

    1 8 Отговор
    руските диверсанти държат като заложници гражданите на територията окупирана от тях и смъртта на всеки цивилен е тяхна отговорност.

    Коментиран от #4

  • 4 Монго

    2 0 Отговор

    До коментар #3 от "Десислава Димитрова":

    Деси, понамали малко проамериканската пропаганда, http://rusofili.bg/в-горловка-са-загинали-десетки-мирни-ж/- кадри +18! Загиналата майка с детето е Кристина Сергеевна, мога да ти покажа нейна снимка с детето, приживе...

    Коментиран от #5

  • 5 Десислава Димитрова

    1 6 Отговор

    До коментар #4 от "Монго":

    диверсантите от русия подпомагани от руското правителство окупираха украинска територия като част от нея русия анексира ,а в източна украйна държи като заложници местното население.ако в бг турски диверсанти окупират кърджали и армията ни се опита да ги прогони,кой ще е виновен за жертвите сред мирните граждани? отговори ми и после ще видим кой е нормалния от нас двамата!

    Коментиран от #6, #7

  • 6 Монго

    3 0 Отговор

    До коментар #5 от "Десислава Димитрова":

    Вече почна да пишеш по различни теми едно и също..., евентуално по-силни хабчета могат да решат проблема
  • 7 Монго

    3 0 Отговор

    До коментар #5 от "Десислава Димитрова":

    ...хаБчета..., с П

    Коментиран от #8

  • 8 Десислава Димитрова

    1 6 Отговор

    До коментар #7 от "Монго":

    ти раздаваш хапчета наляво и надясно,явно имаш комплекс към невзетите ,а предписани медикаменти!пробваи мотивирано да ми покажеш къде греша и ще се наложи все пак да си ги пиеш!
  • 9 Монго

    2 0 Отговор
    Хапчетата Деси, незабравяй, редовно да си ги взимаш. Проблема ти е сериозен . А с теб в полемика не влизам ...

    Коментиран от #10

  • 10 Десислава Димитрова

    0 5 Отговор

    До коментар #9 от "Монго":

    в полемика не влизаш,а ми следиш постовете и спамиш:)!за съжаление при теб проблeма е сериозен!

    Коментиран от #11, #12

  • 11 Монго

    3 0 Отговор

    До коментар #10 от "Десислава Димитрова":

    Никой не ти следи постовете. Форума е разделен на около десетина подфоруми с различна тематика. В подфорум "Свят" на първата страница има десетина теми, от които дви-три за Украйна, е ти си там. Аз какво да не влизам в тях ли. ОчевАдно е самовнушението ти. Дори онзи ден в две от тях постовете са ти абсолютно еднакви, това тролене ли е или нещо друго. Наду главите на всички с комунисти, руски диверсанти и американските демократични ценности. Добре, че тук е виртуален свят, а не реалния, защото какви случки щяха да ти се случат... .
    Личното ми мнение е, че самолета е свалин от т.н. от теб "руски диверсанти", вероятно погрешка. Това прави ли ме "русофил"? Не влизам в полемика с теб /в момента го правя, за съжаление/, защото си под интелектуалното ми ниво...Хайде, брой си - четата и се радвай на раздвоеното си съзнание

    Коментиран от #13

  • 12 Монго

    3 0 Отговор

    До коментар #10 от "Десислава Димитрова":

    ...имам две правописни грешки в поста ми...
    sorry
  • 13 Десислава Димитрова

    1 5 Отговор

    До коментар #11 от "Монго":

    кви работи ще ми се случат? ако искаш може и извън виртуалния свят ?спамиш ти с хапчетата и русофилските ти простотии.до сега освен заплахи и глупости от теб друго не съм прочел.
Новини по държави: