26 Юли, 2014 12:16 1 877 8

Белият дом: Путин и Русия виновни за катастрофата на самолета в Украйна

  • русия-
  • владимир путин-
  • самолет-
  • украйна-
  • катастрофа-
  • mh17

Администрацията на САЩ следващата седмица вероятно ще засили икономическите санкции срещу Русия

Белият дом: Путин и Русия виновни за катастрофата на самолета в Украйна - 1
Снимка АП/БТА

Белият дом  заяви, че руският президент Владимир Путин има вина за свалянето на малайзийския самолет над военната зона в Украйна и повтори, че работи с Европейския съюз и Г-7 за налагане на още санкции на Москва. Това е един от най-силните коментари на институцията откакто самолетът на "Малайжа еърлайнс" падна на границата между Украйна и Русия, коментира Ройтерс.


"Това, което ние още знаем е, че самолетът на "Малайжа еърлайнс" е бил свален от ракета, изстреляна от земята. Боингът е бил свален в район, който се намира под контрола на сепаратистите – в район, където самите украинци в действителност не са използвали противовъздушни оръжия по това време", посочи говорителят на Белия дом Джош Ърнест.

"Ето защо стигнахме до заключението, че Владимир Путин и Русия имат вина за тази трагедия", допълни той.

Вицепрезидентът Джо Байдън разговаря с украинския президент Петро Порошенко за разследването на катастрофата, както и за политическата динамика в страната, информира отделно Белият дом. Според изявление от американското президентство Порошенко е подчертал, че "въпреки разпадането на управляващата коалиция в украинския парламент, правителството ще продължи работата си по отношение на изключително важните икономически реформи".

Вицепрезидентът на САЩ е заявил на Порошенко, че Вашингтон работи с Европейския съюз и Г-7 за налагане на още санкции срещу Русия заради "нейните дълбоко дестабилизиращи и безотговорни действия в Украйна".

Администрацията на САЩ следващата седмица вероятно ще засили икономическите санкции срещу Русия заради ситуацията в Украйна. Неназовани американски длъжностни лица са казали вчера пред журналисти, че обект на новите наказателни мерки на Вашингтон могат да станат руски банки, както и компании, действащи в сферата на енергетиката и военно-промишления комплекс.

Междувременно американският постоянен представител в НАТО Дъглас Лут заяви, че Русия е струпала в момента около 15 000 войници по границата с Украйна, представяйки по-голям брой от посочения преди това от Пентагона. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Вежливые люди

    6 0 Отговор
    Всему просвещеному миру уже известно, что путинские террористи (разные ополченци) сбили уже 3й гражданский самолет, на этот раз Алжирский в Мали. Доказателств, что сбили ополченцы как всегда нет, но это же очевидно!
    Только Путин и его приспешники могут так тонко работать и не оставлять следов!
    Едина Крайна - только для Навальний с Новодворской! Так Пэрэможем!

    Коментиран от #4

  • 2 Spaceman

    6 0 Отговор
    Цитирам:"свалянето на малайзийския самолет над военната зона в Украйна"
    Какво прави цивилен самолет с 300 души над военна зона?

    И между другото минаха близо 10 дена от катастрофата а парадиращите с най- модерни технологи и следящи всичко и всички не са показали никакви доказателства, а само подмятат някакви клипчета от Ютуба където всеки обикновен гражданин може да качва и говори каквото иска.

    И как са тръгнали с тези санкции без аргументи базирани на подхвърлени тези от немайкаде ми се струва че скоро ще си ги получат във военно снаражение

    Коментиран от #6

  • 3 Пламен Бакърджиев

    7 0 Отговор
    До всички които коментират !!! Започна глобалното промиване на мозъчи. Когато 10 човека кажат че имаш сестра иди доказвай че си единствено дете. Не визирам извънбрачни.
  • 4 Владислав Димитров

    0 6 Отговор

    До коментар #1 от "Вежливые люди":

    А Новодворская здесь причём ? Она вроди как недели две нвзад, как в мир инной ушла !
  • 5 Десислава Димитрова

    1 7 Отговор
    ха,ха,ха ...пак се оказах прав.за путиновите привърженици се оказа в сила вица от времето на соца дето уж сме били изнасяли компютри за япония,после се оказало че не били компютри ,а компоти и не сме ги изнесли,а са ни ги върнали!
  • 6 Десислава Димитрова

    1 6 Отговор

    До коментар #2 от "Spaceman":

    абсолютно невярно ти е твърдението.за 10 дни американската хипотеза се подкрепя от нови доказателства докато се стигне до крайното решение на американското правителство да приеме, че сепаратистите са свалили самолета и прикриват истината
  • 7 ярослав станчев

    2 0 Отговор
    Да бе,Путин от терасата в Кремъл насочил пръст към самолета и казал "БУМ" И самолета паднал.Ето го и доказателството,направено таен агент на ЦРУ.

    Мале тез американски хомове съвсем изкукаха.
  • 8 nakata88bg .

    1 0 Отговор
    аха, само че Русия има доказателства, а белия дом само "заявления", "мнения" и "доказателства" от фейсбук и твутър