Last news in Fakti

26 Юли, 2014 17:54 2 990 0

Изненада! Папата обядва в столовата с обикновени работници

  • папа франциск-
  • ватикана-
  • обяд

Папата се появил в столовата, взел си табличка и прибори и се наредил на опашката

Изненада! Папата обядва в столовата с обикновени работници - 1
Снимка АП/БТА

Днес папа Франциск показа, че не е нищо по-различно от обикновените хора.

Главата на римокатолическата църква направи изненадващо посещение в  столовата на ватиканските работници и служители и обядва с тях, съобщи в събота Радио Ватикана.

Папа Франциск се появи в столовата служителите на Ватикана "като гръм от нищото" в петък, след като очевидно реши, че би искал да обядва заедно с персонала.

Подробно описание на събитието даде в интервю главният готвач на стола Франко Паини.

„Папата се появи в столовата, взе си табличка и прибори, нареди се на опашката и ние го обслужихме. Хапна спагети без сос и риба мерлуза и печени домати. Чувстваше се прекрасно, заобиколен от голямото си семейство”, обясни главният готвач.

„Ние му се представихме, а той ни попита как се чувстваме, как върви работата и ни похвали. Накрая на обяда ни даде своята благословия, снима се с нас и после си тръгна. Прекара тук близо час”, разказа още Паини.

„Беше изненада, като гръм от ясно небе. Никой не е очаквал подобно нещо - папата да дойде да обядва с нас! Ние увиснахме като при футболна контраатака, но пък удоволствието беше несравнимо", сподели още кулинарният майстор.

Единствената разлика с останалите посетители на столовата бе тази, че обядът на папата бе безплатен.

Касиерката Клаудия Ди Джакомо заяви пред католическата информационна служба, че тя не е имала смелостта да му даде касова бележка и да поиска пари  когато той се приближил до касата.

Вестникът на Ватикана L'Osservatore Romano (чиито служители, между другото, очевидно също ядат точно в този стол), съобщи, че Франциск също така е обсъдил теми като футбол и икономика със складови работници, на чиято маса седнал.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: