Last news in Fakti

30 Юли, 2014 10:12 2 049 11

И Барак Обама наложи санкции на Русия

  • барак обама-
  • сащ-
  • санкции-
  • калашников
И Барак Обама наложи санкции на Русия - 1
Снимка: АП/БТА

Президентът на САЩ Барак Обама обяви нови икономически санкции срещу Русия, заявявайки, че те ще направят „слабата икономика на Москва още по-слаба", съобщи Би Би Си.

В реч Обама отбеляза, че координираните действия на Белия дом и Европейския съюз „ще имат сериозен удар“ върху руската икономика.

Новите ограничения включват забрана за американци да имат банкови отношения с три руски банки. Министерството на финансите на САЩ уточни, че банки, срещу които са насочени този кръг от санкции са ВТБ, Банката на Москва, и Руската земеделска банка (Росселхозбанк), уточнява АП.

Говорейки от Белия дом Обама обяви, че САЩ разширява своите санкции срещу ключови отрасли от руската икономика като енергетика, въоръжение и финанси.

„Ако Русия продължава по този път, цената за Москва ще продължава да расте“, предупреди Обама.

Часове по-рано както Факти.бг вече писа ЕС одобри санкции срещу Русия, насочени срещу петролния сектор, военно оборудване и технологии с двойно предназначение.

Целта е да се накара Русия да плати скъпо за своята продължаваща подкрепа за проруските сепаратисти в източната част на Украйна.

Кремъл отрича обвинения от ЕС и САЩ, че се доставят тежки оръжия на бунтовниците.

В сряда Брюксел ще обяви пълния списък на официални длъжностни лица от Русия, на които ще им замразени авоарите и наложена забрана за пътувания.

Новите действия на САЩ включват в списъка на подложени на санкции руски банки почти всички най-големи банки с държавно участие от над 50 на сто, с изключение на Сбербанк, отбелязва Ройтерс.

„Това не е нова Студена война“, увери Барак Обама.

„Това е много специфичен проблем, свързан с отказа на Русия да признае, че Украйна може да следва свой собствен път“, отбеляза американският президент.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 nakata88bg .

    7 0 Отговор
    „Това е много специфичен проблем, свързан с отказа на Русия да признае, че Украйна може да следва свой собствен път“ - Русия ли отказва да признае това или сащ??? в украйна се води гражданска война подкрепяна от сащ (единия етаж на СБУ вече съвсем официално е отделен за "специалисти и съветници" от сащ), а виновна е Русия?
    Венци отново забрави да спомене, че на хора от списъка им се замразяват авоарите при НАЛИЧИЕ на такива в сащ или ЕС. Не че ги имат - закона за забраняващ това е приет миналата година, така че могат и целия политически елит да включат в този списък - резултата е нулев. А за "санкции" срещу руски банки - за какво се създава нова банка на държавите от БРИКС?
  • 2 Rogi

    8 0 Отговор
    Абсолютна наглост от страна на САЩ,при това,че подпалиха целия свят заради корпоративни интереси.Всичко е за пари.

    Коментиран от #4

  • 3 Николай Иванов

    7 0 Отговор
    Кво се пени тоя сиганин , бе той само речи прави .даму видя тъпичката физиономия ако излезе на война с кака РУСИЯ (тогава половината му армийка ще получи 2в1 разстройство и диария за 2-3 седмици на веднъж , а путин след войната ще му набие тиквата на кол и ще я показва като трофей) НЕ Е ПОЗНАЛ С КОГО СЕ Е.АВА И ДРАЗНИ БАРДАКУТУ
  • 4 Николай Иванов

    6 0 Отговор

    До коментар #2 от "Rogi":

    ПРАВ СИ ,АМА СИГНИНА ОБАМА ВИНАГИ Е КАТО МЕРУДИЯ НА ПЕТЛЕТО ЕС
  • 5 Вежливые люди

    6 1 Отговор
    Президент Обама подписал четвертый пакет жестких санкций, запрещаюших Путину баллотироватся в Конгресс СШП и обязующих Россию продавать газ по 62 копеек за кубометр.
    На чего президент России пообещал сменить фамилию на "Буш" и проводить соответствующую мировую политику.
  • 6 любител

    1 7 Отговор
    Винаги дали още има който да поддържат русия... е явно има и те всички са се събрали тук :)

    Коментиран от #10

  • 7 Бай Иван

    0 2 Отговор
    Този пък!
  • 8 трезво мислещ

    4 0 Отговор
    Гледах един филм който се казваше " Манджурският кандидат" и силно ми лъха,че настоящият президент на Америка е нещо от този род.
  • 9 трезво мислещ

    3 0 Отговор
    Заставяне на Европа да разработва шистов газ,подписване на трансатлантическия договор чрез икономическото и отслабване вследствие на противопоставяне с Русия,предаване в робство на Америка на слабите европейски държави,налагане на правителства под пряк Американски контрол,разполагане на военни единици във всяка европейска страна,разполагане на ракетен щит навсякъде около Русия,икономически деспот на всяка държава застанала срещу Америка е тва е драги съфорумци ламтежа на една фалирала държава.А преди Америка да дава урок на Русия я да обърне малко внимание на случващото се в близкия изток и да назове случващото се там кво е.
  • 10 Монго

    2 0 Отговор

    До коментар #6 от "любител":

    Защо не си видиш словореда на изречението, което си съчинил...

    Коментиран от #11

  • 11 nakata88bg .

    3 0 Отговор

    До коментар #10 от "Монго":

    той е от фен клуба на Кличко!