2 Август, 2014 09:15 1 818 0

Израел обвини Хамас, че отвлича войници

  • газа-
  • израел-
  • хамас-
  • удари-
  • примирие

Хадар Голдин изчезна в петък рано сутринта в южната част на петък сутринта в южната част на Ивицата Газа

Хамас отрече да е отвличала израелски войник. Часове по-рано Тел Авив обвини палестинците, че държат в плен 23-годишния Хадар Голдин, съобщава арабската редакция на Би Би Си.

От Хамас признаха, че са изгубили контакт с членове на въоръженото си крило Бригадите Изедин ал Касам в района, където е бил изчезнал израелският войник. Според палестинците може би техните членове и 23 годишният Голдин са загинали.

Хадар Голдин изчезна в петък рано сутринта в южната част на петък сутринта в южната част на Ивицата Газа. Това стана в началото на обявеното 72-часово примирие, което беше нарушено по-късно през деня.

Хамас обвини Израел за нарушаване на краткотрайна примирието, но израелската армия заяви, че е била принудена да отговори на ракетния обстрел.

Малко след примирието приключи , военният говорител подполковник Петър Лърнър заяви, че „първоначалните индикации сочат, един войник е бил отвлечен“ при засада.

Други двама войници са били убити, след като атентатор-самоубиец се взривил при засадата, добави Петър Лърнър.

Това не попречи на президента на САЩ Барак Обама да заяви, че ще работи, за да осигури друго примирие.

„Невинни цивилни, хванати в кръстосания огън, трябва да тежи на нашата съвест“, каза той, но добави, че Хамас трябва да покаже, че е сериозен, че иска край на насилието.

Израелските въздушни удари продължават в ранните часове на събота сутрин. Здравни власти в Газа съобщават за близо 100 палестинци убити след провала на примирието от петък.

Най-малко 1600 палестинци, предимно цивилни, са убити от началото на конфликта, а други 8400 са били ранени.

Шестдесет и един израелски войници са загинали, както и трима цивилни в Израел.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА