17 Август, 2014 14:57 1 391 1

Ахмет Давутоглу ще наследи Ердоган като премиер на Турция

  • ахмет давутоглу-
  • ердоган-
  • премиер

Досегашният турски външен министър Ахмет Давутоглу ще бъде новият премиер на Турция. Той ще заеме мястото на избрания за президент Реджеп Ердоган. Това стана ясно след като резултатите от проведената анкета във висшите ешалони на управляващата Партия на справедливостта и развитието показаха широка подкрепа за Давутоглу, преддаде кореспондентът на БНР в Истанбул.

Ердоган ще предаде поста на партиен лидер на конгреса на ПСР на 27 август, а ден по-късно, на 28 август Ердоган официално ще встъпи в длъжността като президент. Така отпадат прогнозите, че и в Турция може да се осъществи моделът на предаване на властта "Путин-Медведев". Някои анализатори предполагаха осъществяването на такъв именно модел между Ердоган и Абдуллах Гюл, който преди 7 години бе избран за президент от парламента с благословията на Ердоган. Гюл не може да бъде предложен за лидер на ПСР, тъй като не е член на партията.

Засега не е известно какво ще предприеме Абдуллах Гюл. Той заедно с Ердоган и Бюлент Арънч са основатели на ПСР и веднага след избирането на Ердоган за президент Гюл бе заявил, че ще се върне в партията, но не е известно кога и как ще стане това.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Монго

    1 1 Отговор
    Оформя се тандем тип "Путин-Медведев"...
Новини по държави: