Last news in Fakti

20 Август, 2014 07:17, обновена 20 Август, 2014 07:34 1 456 0

Роднини на папата загиват в катастрофа - Видео

  • папа-
  • племеник-
  • франциск-
  • семейство

Семейството се е завръщало у дома от почивка, когато колата им се сблъсква с камион малко преди полунощ на 580 км. североизточно от Буенос Айрес

Роднини на папата загиват в катастрофа - Видео - 1
Снимка: АП/БТА

Съпругата и двете деца на племенник на папа Франциск I са загинали при автомобилна катастрофа в Аржентина, предаде АП.

Племенникът на светия отец – Емануел Берголио е бил тежко ранен в инцидента, станал в района Кордоба, североизточно от столицата Буенос Айрес, уточнява Би Би Си.

Папата е „дълбоко натъжен“ от новината, заяви говорителят му Франческо Ломбарди. Той каза, че светият отец е призовал „всички, които споделят мъката му, да се молят заедно с него".

Семейството на племенника му се е завръщало у дома от почивка, когато колата им се сблъсква с камион малко преди полунощ на 580 км. североизточно от Буенос Айрес.

Съпругата на папския племеник Валерия Кармона, на 39 години, и двете им деца - Хосе, на 2 години, и осем месечния Антонио загиват на място в катастрофата, става ясно от полицейските доклади.

Преди да се възкачи на престола на Свети Петър в Рим като папа Франциск I, Хорхе Марио Берголио беше кардинал на аржентинската столица Буенос Айрес.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: