Last news in Fakti

20 Август, 2014 08:27 1 999 4

Втори чернокож застрелян в щата Мисури

  • мисури-
  • застрелян-
  • чернокож

Напрежението в района ескалира

Втори чернокож застрелян в щата Мисури - 1
Снимка: АП/БТА

Напрежението в американския щат Мисури ескалира, след като снощи втори чернокож младеж беше застрелян от полицията. Той се държал агресивно и казал на полицаите, че имат право да се защитават, разказват свидетели, съобщава The Telegraph.

"Застреляйте ме, убийте ме!", крещял младежът и размахвал нож.

Според местни хора той е е добре познат заради проблеми с психиката.

Началникът на полицията в Сейнт Луис Сам Дотсън посочва, че служителите на реда са се отзовали на обаждане и на мястото са открили видимо развълнуван мъж, въоръжен с нож, който е изкрещял "Убийте ме сега", след което се е затичал към тях.

Дотсън пояснява, че полицаите са се изплашили за безопасността и са открили огън срещу нарушителя, който по-късно е починал от раните си. Смята се, че мъжът е откраднал две бутилки сода от близкия магазин.

След случилото се на мястото на инцидента се е събрала гневна тълпа. Протестиращи обвиняват полицията, че е решена да убива млади чернокожи мъже.

Същевременно стана ясно, че полицията на град Фъргюсън в щата Мисури е арестувала за последното денонощие най-малко 57 души, които са взели участие в протестните акции след убийството на чернокожия младеж Майкъл Браун.

18-годишният Браун беше застрелян от полицейски служител на 9 август, което предизвика безредици с насилие. Няколко души пострадаха при сблъсъци с полицаите, които употребиха сълзотворен газ.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ккк

    0 0 Отговор
    негри - бол
  • 2 Ituriel

    0 0 Отговор
    Тези негри във всичко виждат расизъм и потъпкване на правата им. Нямат оправия.
  • 3 Змей Горянин

    1 0 Отговор
    За разлика от нашата американската полиция си върши добре работата.
    Но нуждата от Майдан в Америка е налице.
  • 4 Toko

    0 0 Отговор
    "Втори чернокож застрелян в щата Мисури" - едно добро начало!