Last news in Fakti

20 Август, 2014 11:54 29 719 37

Ислямисти обезглавиха американски журналист, пуснаха видео с екзекуцията (видео)

  • обезглавиха-
  • журналист-
  • сащ-
  • ирак-
  • "ислямска държава"-
  • джеймс фоли-
  • барак обама

Джеймс Фоли изчезна в Сирия през ноември 2012 г.

Ислямисти обезглавиха американски журналист, пуснаха видео с екзекуцията (видео) - 1
Снимки: АП/БТА

Бойците на организацията „Ислямска държава“ (доскоро наричащи се „Ислямска държава в Ирак и Леванта“ - ИДИЛ) обезглавиха американския журналист Джеймс Фоли, чиито следи преди около 2 години се загубиха в Сирия и от 2012 г. бе обявен за безследно изчезнал, съобщи „Ройтерс“. Видео, наречено „Послание до Америка“ (A Message To America), на което е записано изявление на Фоли и е заснета екзекуцията му, бе разпространено днес в социалните мрежи и YouTube.

Ислямистките бойци призовавават САЩ да изведат войските си от Ирак, в противен случай щели да убият още един пленен от тях журналист – Стивън Джоел Солтоф от „Тайм“. Мъж с маска, който говори английски с британски акцент, заявява, че животът му ще зависи от следващите крачки на президента Обама, като държи пленник (вероятно Солтоф), коментира „Ройтерс“.

В своето предсмъртно обръщение фотографът на свободна практика Джеймс Фоли обвинява за гибелта си американските власти. „Призовавам своите приятели, семейството си и любимите ми хора да въстанат срещу моите реални убийци – правителството на САЩ. Всичко, което ще се случи с мен, е резултат от самовлюбените им престъпни действия. Моето послание към родителите ми: запазете достойнството си и не приемайте никакви компенсации за моята смърт от хората, които забиха последния гвоздей в ковчега ми, започвайки неотдавна военна кампания в Ирак“, заявява той. Фоли казва също, че съжалява, че е американец. Видеото завършва с кадри как мъж с глава, покрита с черно, му отрязва главата.

По-рано представители на „Ислямска държава“ заплашиха да удавят Америка в кръв и да атакуват нейни граждани, ако САЩ не прекратят авиоударите по позициите им в Ирак.

Американските власти вече потвърдиха автентичността на видеото, съобщи АП. Семейството на Фоли също е потвърдило гибелта му. Майка му Дайан Фоли написа в сайта за негова подкрепа: „Никога не сме се гордели с Джим повече, отколкото сега. Той отдаде живота си, за да разкаже на света за страданията на сирийския народ“. Жената апелира от името на всичките си близки похитителите да пощадят живота на останалите заложници. „Както и Джим, те в нищо не са виновни. Те не контролират политиката на американското правителство по отношение на Ирак, Сирия или която и да било друга част на света“, добавя тя.

Днес се очаква президентът на САЩ Барак Обама да направи специално изявление във връзка с екзекуцията на журналиста.

Фоли бе похитен на 22 ноември 2012 г. от неизвестни въоръжени мъже. В продължение на 5 години преди това той отразява събитията в Близкия Изток за медии като GlobalPost, NBC News и PBS NewsHour. Той беше пленен в Либия, където е държан около месец. Екзекутиран е в Ирак.

Стивън Солтоф пък изчезва в северна Сирия през юли 2013 г., преди това е работил в Либия и Йемен.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Симеон Тасев

    6 3 Отговор
    ще им дойде и на тях реда да паднат в капана на глупоста си
  • 2 PROFESIONALISTA

    7 12 Отговор
    Американците правят много по-коварни и изродски посегателства върху човечеството. Разликата е, че те са лицемери и владеят всички медии и са способни с лекота да се изкарат най-големите светци, а всъщност са още по-големи изроди и от ислямистите. Нещастни уядени мекотели.
  • 3 агент07

    10 9 Отговор
    Американците, да не се правят на толкова загрижени, защото правят същото с мирни граждани в източна Украйна!
  • 4 Ghost

    10 5 Отговор
    Смърт за тези ислямисти,с промити мозъци.
    Трепят където и който им падне после хората са им виновни.
    Не спряха самите те да воюват с когото им падне,взривят или убият някого корана и алах тъи пожелал.
    Тия там сигурно събират идиоти без бъдеще за подобни операции.
    И още нещо в Ирак Иран няма само Американски воени има и от Дания Гармания но просто не се разчува е то се разчува но на нашата географска шир Германия и Русия са велики а Американците са виновни за всичко.
    агент07 Янките нямат нищо общо с украина,там рано или късно щеше да се стигне до това положение.Русия и тая грозна мафиотска мутра путин прекали с налагането си да става неговото.Познавам украинци нещат нито за русия да чуят нито за путин.При тях е като при нас като додат избори само това ще кажа а ти мисли имаш глава на раменете.
  • 5 no war

    8 4 Отговор
    America e naj-golemia manipolator !! islamistite ne sa vinovni za voinata v irak ,siria ,kosovo,bosna ..... amerikancite razdeljat za da vladejat izpolzvajki mediite koito sa industria za manipolacia !
  • 6 Гост1

    4 5 Отговор
    За жалост този черния може да е от ЦРУ ..... Лека му пръст на човека ...никоя религия не проповядва убийство на невинни....
  • 7 Maurice

    10 8 Отговор
    Абе какво се тръгнали да плюете американците? Някой бил ли е там, знае ли как се живее в САЩ? В ислямските страни, 70-80% от населението е способно да хване нож и да отреже нечия глава, само защото е някакъв си. Това са си чисти терористи. Като взривиха автобуса в Бургас ако беше (жалко, че не е) загинал ваш близък пак ли щяхте да защитавате тези терористи? И призрака е прав, че там има войски от половината свят, което значи, че не само САЩ воюва срещу тероризма. Там има и БГ войници. И дума да не съм чул, че там се избиват мирни граждани. От очевидци знам, че хлапетата носят гранати и автомати. Там който и да убиеш, винаги ще си закъснял. Исляма не е религия, това е проповядване на тероризъм. Путин е нов вид религия- Путизъм/Комунизъм. Жаден за внимание и слава коли и беси всичко дето е срещу него. Като усети, че Украйна иска да се демократизира и изпрати веднага руската армия да "вразумява" украинците. Русия също трябва да бъде третирана като терористична държава, но по примера със Северна Корея е доста трудно, понеже тези промити мозъци са се въоръжили до зъби и няма да се поколебаят да затрият планетата ако не е на тяхното.

    Коментиран от #10

  • 8 Autohouse Randm

    6 6 Отговор
    charshafite zaslujavat da badat cial jivot vav voina
  • 9 Димитър

    6 2 Отговор
    Същноста на мисулманина показана на видео.
  • 10 Нен Нен

    6 7 Отговор

    До коментар #7 от "Maurice":

    Съгласен съм за ислямистите, но си помисли внимателно от каква религия е Обама - същата като на терористите . Обама иска само и единствено нефт и други полезни изкопаеми, при тях има толкова демокрация, колкото и в Русия, всъщност май Русия е по-демократична, а Путин е един прекрасен (спрямо Обама) президент, Путин няма общо с никакви военни действия в Украйна, а колкото до онзи самолет - защо медиите млъкнаха и не казаха какво се намери в черната кутия на самолета, защото хората в медиите са американофили, като за край ще ти кажа, че Америка е участвала в над 80 процента от войните в последните 2 века, сам си прави изводите за "най-демократичната" държава .

    Коментиран от #13

  • 11 йордан иванов

    6 6 Отговор
    Нека ги избият до крак и няма да има терористи..

    Коментиран от #12

  • 12 Autohouse Randm

    0 7 Отговор

    До коментар #11 от "йордан иванов":

  • 13 Maurice

    4 7 Отговор

    До коментар #10 от "Нен Нен":

    Вземи прочети малко за Обама. Къде е роден, къде е живял и кой го е отгледал. Той не е виждал баща си в съзнателния си живот. САЩ не е участвала в нито един военен конфликт с нормална държава, а всички са със страни от третия свят. Колкото до Русия, нищо подобно. Освен това войните бяха започнати от Буш Мл. а не от Обама. Напълно глупаво е да се смята, че САЩ го прави заради нефт или други блага. При започването на войната в Афганистан, същата струваше няколко милиарда дневно. Русия да не са ни освободили от Турция заради въглищата и розовото масло? САЩ имат толкова много пари и икономиката им е толкова развита, че ако искат ще започнат да изкупуват държавите една по една, докато не решат друго. В Русия няма един американец, а в САЩ има милиони руснаци. Това какво ти говори? Ти помисли малко, преди да ми хвалиш Русия. Или ти може би знаеш повече от милионите имигранти в САЩ!!
  • 14 бай иван

    2 1 Отговор
    малко ме съмнява да са го хранили толкова време и за да го пленят толкова време трябва да имат някъкъв лагер а на ислямистите лагерите бързо се ликвидират тука пак има нещо объркано
  • 15 Ghost

    6 2 Отговор
    Kakvo vijdame na videoto? Edin amerikanec obezglaviava drug amerikanec...
  • 16 Off topic

    5 5 Отговор
    Maurice....Ти сериозно ли ги мислиш нещата които пишеш? ..не ме вълнува биографията на Обама.. Какво разбираш под нормална държава - може би Германия, Франция, Бразилия, Китай? ..и какъв според теб е интереса на САЩ от войните които води по света, от билионите заложени в бюджета им за военни цели...може би световен мир...Парите на САЩ...пич, ако ти си печаташ парите и имаш хартия - нямаш проблеми. Вземи се информирай кой е най-големият длъжник в световен мащаб, преди да пишеш как може да изкупи света :)...проблема на САЩ ще бъде момента в който долара се детронира...затова в момента се чудяк как да се справят с биткоинт-а и с облагането на търговията то интернет, с алтернативната търговска единица при стокообмена между Русия и Китай и т.н....Щатите са бита карта....Азия е следващият (а може би и настоящ) световен лидер...изгледай една трилогия и може би няма да си такъв фен на Америка "Духът на времето" ...а....sorry, той беше забранен в демократична Америка...що ли?

    Коментиран от #22

  • 17 Али Бабата

    6 2 Отговор
    От 1914г.до момента САЩ са извършили над 150 военни операции(войни) по Света. Войната в Ирак започна чак след като САЩ се убедиха, че Садам няма оръжия за масово поразяване, резултатът-над 1 000 000 избити цивилни . Клипът с американския журналист се разпространява по целият свят от най-големите медии- също американски.Да вярвам че, този човек е убит без намесата на американските служби е все едно да вярвам че,САЩ воюват в Ирак(не за нефта) за демокрация и благото на народа.
  • 18 ujas

    4 0 Отговор
    Тези умопобъркани изчадия от Ада, трябва да бъдат избити до последният "човек"!
  • 19 българин

    1 2 Отговор
    Селям - Мир Има хора наясно със световната политика, а всички останали си чешат устата да дам пример за ислямисти по какво го познахте, че е религиозен може да е сириец християнин и ли египетски християнин да, ама не мисля, че е не о равновесен човек, които има проблем на националистически или расов проблем както ку клукс клан в Америка или като Хитлер или ядрената бомба в Хирошима и др . Въпрос някои от ислямистите да казват, че са християни. Не и не, това са хора алчни и болни мозъци, Така, че моля като български ислямист, да роден и израснал съм тук и напускал няколко пъти държавата си не повече от по 3 месеца желая да бъда уважаван като ислямист за тези Кито разбират.
  • 20 доларче

    3 1 Отговор
    Имат,защото си ги печатат сами.Какви пари са това?
  • 21 Vasik Atanasova

    3 1 Отговор
    ОТРЯЗА МУ ГЛАВАТА КАТО НА ЖИВОТНО
    ТОВА ЛИ Е НАПИСАНО В ИСЛЯМА
    ПЪЛНИ НЕЩАСТНИЦИ
    КОЛКО Е ЛЕСНО ДА ОТНЕМЕШ ЕДИН ЧОВЕШКИ ЖИВОТ
  • 22 Maurice

    2 8 Отговор

    До коментар #16 от "Off topic":

    Първо, напълно сериозно ги мисля тези работи, които пиша.
    Второ, ти наистина ли мислиш, че харчейки трилиони за тези войни, ще ги възвърнат от нефт? И ти наистина ли мислиш, че отиват в Ирак и хоп, слагат ръка на нефта им? Ако беше така, щяха да отидат до Венецуела, че е по-близко и по-малка съпротива щяха да им окажат латиносите.
    Трето, стокообмена м/у САЩ и Китай е само около 100 пъти по-голям от този м/у Русия и Китай. Ти не разбираш ли, че Русия е една бедна социална държава, чиито мащабен пример сме ние. има 5-10% супербогаташи и 90-95% скъсаняци. За долара не се притеснявай, няма да си жив, когато той рухне!

    Коментиран от #24, #25

  • 23 Буров

    4 1 Отговор
    Хора,истината е една.Арабските народи не знаят какво да правят с демокрацията си.На тях им трябва диктатура.Лесно се управлява прост народ.И с Либия,и с Ирак Щатите си вкараха автогол.Остави ги да се избиватАрабската пролет...минаха 3 години и какво......само безредици.Диктатура това е формулата.
  • 24 Фама

    6 3 Отговор

    До коментар #22 от "Maurice":

    А бе ти кога си бил в Русия?Там всеки 3 кара кола на 4,5 години.В САЩ живеят под един милион руснаци.Ти знаеш какви са заплатите там по 2000 долара средна заплата(за Русия).А бе тъпан такъв ти знаеш ли,че черноморието е искупено от руснаци и тем подпбни.Ти чувал ли си колко са тези български старци дето са си купили имоти по черноморието?А колко много руски старци.Какво говореш глупости в Русия сыщо има американци и тем подпбни.

    Коментиран от #26

  • 25 theodor cole

    3 2 Отговор

    До коментар #22 от "Maurice":

    Maurice, ti si bolen na tema USA. Tezi hora ne znaiat kakvo praviat. Tene znaiat zashto svaliha Saddam i Gaddafi. Opitaha i s Assad, nali? Koi shteshe da upravliava Syria togava? Ei tva zivotno ot videoto.
    V Iraq imashe 1.5 miliona Christiani predi padaneto na Saddam. I si ziveeha dobre. Znaesh li kolko sa ostanali sega? Koi e vinoven za tozai genocide? Tvoiata America e vinovna. Za Kosovo i Ukraina prosto ne mi se govori tuk.
    Znaesh kakvo se sluchva vav Ferguson, nali? Oshte edin pobesnial nigger beshe zastrelian ot policiata. Masovo razbivane na vitrini i masov grabez po ulicite.
    USA ne e nacia. USA e strana ot emigranti i parite sa edinstvenoto koeto gi obediniava. Upravlaiavat se ot Israel i govoriat dva Eurpeiski ezika-Angliiski i Ispanski/Chicano. Russia e nacia. Balgaria e nacia vse oshte. Dokato tova e taka USA shte bade nash vrag. Shte raboti za ciganite i albancite, i za isliamskite terroristi...
  • 26 Maurice

    3 8 Отговор

    До коментар #24 от "Фама":

    Извинявай, че съм те засегнал! Нормално е масово по-заможните руснаци да бягат от Путизма в Русия и да си харчат парите тук. Къде в Русия средната заплата е 2000 долара? Да не визираш Москва? Ами прав си, че карат 4-5 годишни ..... Лади. В друга статия от днес чета, че Сталин е забранил вноса на коли под 16000 евра. Сиреч, самите руснаци са толкова отчаяни от собствените си коли, че се нуждаят от забрана за внос за да ги купуват. Нямам нищо против рускините, но имам всичко против останалото свързано с Бл.дия.

    Коментиран от #27

  • 27 Off topic

    4 0 Отговор

    До коментар #26 от "Maurice":

    Maurice...най-печелившият бизнес е войната ...и не става въпрос само за това какво ще заграбиш и плячкосаш след като си победил, а също и на колко хора ще продадеш оръжие преди да решиш да победиш...кое захранва икономиката на САЩ? производство, ноу-хау, износ, туризъм, петрол...и нима САЩ са водещи в някое от тези неща в световен мащаб? ...не пич, войните...САЩ са водещи в производство на оръжие и именно тук им е проблема с руснаците - единственият мащабен конкурент на пазара ....още нещо към тезата ми по долу за Азия...не ти ли е интересно защо европейските производители на автомобили последните години се насочват към азиатският пазар, вместо да гледам към американският? ....потока на капитал вече не е към САЩ при условие, че глобалното производство е съсредоточено другаде. В тоя ред на мисли, вече няма страни и нации има само интереси на капитала откъде и как да извлече по-голяма полза ..... каква е ползата да харчиш пари и човешки животи,ако не можеш да си възвърнеш разходите, било от петрол, било от оръжия, било от наркотици. ...обясни, няма логика ...какъв е интереса да направиш тази "саможертва".... безкористна обич може би :)

    Коментиран от #33

  • 28 Андрей Николов

    1 0 Отговор
    е нямаше нужда от видеото! ето как нормалните медии /не жълтите/ публикуват тази новина http://www.presstv.com/detail/2014/08/20/375987/uk-slams-beheading-by-brit-isil-militant/
  • 29 Али Бабата

    5 2 Отговор
    На 20 март 2003 когато Сащ нападат Ирак,всички обществени медии мълчаха относно разкъсаните трупове на цивилни.Имаше и такава от мястото на събитието безусловно завършващи с това ,че било нужно за демокрацията(жертви на демокрацията).Същото бе в Югославия,а сега и в Украйна. Медиите изкривяват действителността за постигане на определени цели,такъв е и случаят с американския журналист в момента… Колко лесно Америка може да придобие обществена подкрепа, за нови военни действия в Ирак…И никой не се запита, не е ли този журналист жертва на първопричината в таз война(т.е.САЩ)?

    Коментиран от #34

  • 30 йордан иванов

    1 7 Отговор
    САЩ са най-силната страна, и ако не се намесваха в тези войни, земята щеше да е унищожена от болни мозъци!!! Трябва някой да пази световния мир! И да знае че не може да прави каквото си иска!!!
  • 31 гост

    1 6 Отговор
    Наистина ли мислиш, че парите се печатат, а не се изработват?
    Чувал ли си , че в САЩ си скъсват г.за от работа? А знаеш ли арабите колко работят? Даже тези пари, с които им плащат на тези главорези са изработени в Щатите и после през саудитска арабия или други са преминали в идил. Не знам дали е хубаво да имаш нефт, но гледам, че народите, които нямат природни богатства си живеят по добре, примери бол.
  • 32 dimiterj

    0 0 Отговор
    Наивни ислямисти. Те изглежда не знаят, че България като обяви символично война на САЩ след това многократно ѝ изпращаха по 350 бомбардировача ей така, да помахат с криле над София.
  • 33 Maurice

    1 7 Отговор

    До коментар #27 от "Off topic":

    За доста неща си прав, все пак монетата има 2 страни и не може всичко да мине под общ знаменател. Точно за оръжията обаче не си. Погледни ги арабите и африканците, които са в постоянна война. Само АК-47. Те друго не признават. Сиреч, с тези войни се облагодетелства Русия или бившите соц страни произвеждащи руските евтини оръжия. В това число сме и ние. Колкото до пазара на коли, нормално е да се насочи пазара към Китай, тъй като цената на един и същ автомобил в САЩ струва Х, в Европа струва Х+У, а в Китай струва 3Х. Като добавим и факта, че доскоро в Китай не се внасяха коли, то при сегашното падане на забраната всеки по-заможен китаец иска да си направи густо на душата и да се качи на истински автомобил, а не на китайско менте. Колкото до войните, не знам какво плячкосват, но според мен най-важно за тях е да си държат армията във форма и да тестват в реални условия новите си оръжия. Винаги ми е било странно, защо по същия начин не обяват война на наркопроизводителите от Колумбия, Венецуела, Перу, Мексико... Все пак наркотиците убиват в пъти повече от който и да е терористичен акт.
  • 34 Maurice

    1 6 Отговор

    До коментар #29 от "Али Бабата":

    Ооо, поклоннико на Свети Садам Хюсеин! Ти май забрави, за избитите навинни иракчани от войската на Садам. Ти май забрави за вътрешния преврат на либийските граждани уморени от тиранията на Кадафи, последвали участта на иракчаните в масовите гробове. Докато диктаторите трупат милиардите в стил чичо Скрудж, гражданите им са принудени да мизерстват. Ти може да си забравил, че при смъртта на Ким Чен Ир Севернокорейците бяха строени във военен строй и заставени да плачат в такт, докато даваха кадри как една корейка береше трева в един чувал, за да си храни семейството. Диктатурата е нехуманна, погазвайки всички човешки права. Не обвинявай САЩ за това, че араби, африканци и бели хора искат да се отърват от комунизма и диктатурата в 21-ви век. Омръзна ми да слушам, че като нямало диктатура имало хаос. Който иска да живее в диктатура, да грабва лопатата и мотиката и да ходи да копае за партията, за лидера. Вземете да прочетете малко за безбройните осъдени за казано нещо срещу наш Тато. Прочетете за безбройните жертви (чрез смъртни присъди) на нашия комунизъм и си правете извод за това как се живее под диктатура и комунизъм. Помислете и за тези си кементари в тази тема, че биха били престъпление!
  • 35 Off topic

    3 0 Отговор
    Maurice ...последно и затварям тази страница :)
    Отговорите ти са като на политик. Питам те въпрос- отговаряш, ама изкривявайки насочеността му и в крайна сметка не отговаряш....малко демагогско, не ме кефи, наситил съм се :) по долу развиваш тезата, че Щатите видиш ли не ги интересува войната, не били водили войни с "нормални"държави, били най-силната икономика. може ли да купят която си страна поискат...сак пък разбираме, че всъщност водят война за да си поддържат армията във форма и да си изпитват оръжията в реални услови...колко хуманно...нека ти отговоря защо не нападната Венецуела, защо не спрат наркотиците от бедните южно-американски стани...ми просто е - не им е нужен петрола на Венециела, защото засега производството (а не запасите) й не са диктуващи световните цени, тоест не са фактор сравнено спрямо арабските страни и собствените залежи на
    САЩ, освен това още нещо подкрепя на всичко написано от мен досега....в Южна Америка няма богати държави, които да извадят кеш и да платят за оръжия и да въоръжат армиите си с американска (или друга техника)техника, Южна Америка не е пазар за военната индустрия ....а по отношение на бунтовниците с АК 47 и това как Русия имала изгода....армиите на страните в които има бунтовници с какво са въоръжени? и примерно колко АК 47 могат да се купят на един модерен американски самолет? а дали техниката, която всички бунтовниците през следващите 100г. купят ща бъде равна на настоящото въоръжението само на Израел? Още един проблем на САЩ - свободата на словото и правото на достъп до суровата информация...уви, трудно се манипулира, ако не държиш медиите, а те станаха толкова много, че няма как да ги контролираш...е пак стават манипулации, подобно на този клип, но тълкуването му си остава право на всеки и не е заключено в рамките на коментара от статията:) ...в заключение: не съм привърженик на никоя страна, а както казах не мисля, че вече има и национални интереси някъде...има интереси на капитала, а интересите на капитала през призмата на САЩ са нещо което не подкрепям. RISPECT!
  • 36 Али Бабата

    2 0 Отговор
    Maurice………………..Прегледай това и се поправи, относно- чия диктатура,откъде идва…………….. https://bg-bg.facebook.com/notes/%D0%BF%D0%BB%D0%B0%D0%BC%D0%B5%D0%BD-%D0%BF%D0%B0%D1%81%D0%BA%D0%BE%D0%B2/%D1%81%D1%80%D0%B0%D0%B2%D0%BD%D0%B8%D1%82%D0%B5%D0%BB%D0%B5%D0%BD-%D0%B0%D0%BD%D0%B0%D0%BB%D0%B8%D0%B7-%D0%B2%D1%8A%D0%BD%D1%88%D0%BD%D0%B8-%D0%B2%D0%BE%D0%B5%D0%BD%D0%BD%D0%B8-%D0%BE%D0%BF%D0%B5%D1%80%D0%B0%D1%86%D0%B8%D0%B8-%D1%81%D0%B0%D1%89-%D1%81%D1%81%D1%81%D1%80-%D1%80%D1%83%D1%81%D0%B8%D1%8F/657178064320023
  • 37 вуяя

    2 0 Отговор
    ето това представляват 90% от мюсулманите най-вредната и най-долната измет на света