Last news in Fakti

20 Август, 2014 16:00 5 077 3

И трета страна замесена във военния конфликт в Украйна?

  • украйна-
  • наемници-
  • трета страна-
  • украинските сили-
  • сепаратистите-
  • диверсанти

И властите в Киев, и сепаратистите се опитват да изяснят кой обстрелва позициите им

И трета страна замесена във военния конфликт в Украйна? - 1
Снимка: АП/БТА

В бойните действия в Донбас в Източна Украйна участват диверсанти, които воюват и срещу украинските сили, и срещу опълченците сепаратисти. Това заяви в интервю за в. „Украинская правда“ запасният генерал-полковник от украинската армия Владимир Рубан.

Има трета страна, която изстрелва всички тези снаряди по позициите и на едните, и на другите“, твърди той. По думите му, и украинските военни, и защитниците на Донецката народна република се опитват да изяснят какви са тези хора. „И ние, и Игор Безлер (един от командирите на сепаратистите), ги наричаме трета страна. Така казват и в Донецк. Издирват ги“, обяснява Рубан.

Военният също така разказва, че в бойните действия участват чуждестранни наемници – и на украинска страна, и на страна на Луганската и Донецката народни републики. Той намеква, че наемници от Полша и Швеция се сражават на страната на официалната власт в Киев.

Владимир Рубан ръководи Центъра за освобождаване на военнопленници. За последните няколко месеца, според изданието, с усилията на генерала са били освободени около 300 души.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 rumen

    2 0 Отговор
    ЕВРЕИТЕ СЕ ПОТДЪРЖАТ-СТРАХ ГИ Е ОТ РУСИЯ-ТЕ ИМАТ ОБЩ ВРАГ -ХРИСТИЯНСТВОТО. ХРИСТИЯНСТВОТО УЧИ НА МИЛОСЪРДИЕ- АКО ИМАШ ДВЕ РИЗИ,ДАЙ ЕДНАТА НА БЛИЖНИЯ СИ.ТОВА Е НЕДОПУСТИМО С ЕВРЕИТЕ И КАПИТАЛИЗМА.ЕВРЕЙСТВОТО УЧИ-И СТО РИЗИ ДА ИМАШ НИТО ЕДНА НЕ ДАВАЙ БЕЗ ПАРИ. ЗА ТОВА СЕ БИЯТ ПОЛСКИТЕ ЕВРЕИ НА СТРАНАТА НА УКРАИНСКИТЕ ЕВРЕИ.
  • 2 ани

    0 3 Отговор
    не съм еврейка , но писаното от теб Румен е отвратително . Войната в Украйна няма нищо общо с която и да е религия !!!! шаблона който лепнаха на протестите в Украйна , че е фашистки го пришиха само комунисти !!! Изплашиха се от народа , че ще ги лишават от златните клозети !! НЕ ВИЖДАШ ли ,как си сменят властта в Москва Медведев и Путин ? Аз съм русофил , но за безобразията на кликата на Путин ще плащат за съжаление обикновените хора ! ПУТИН е лъжец!!!В момента в Русия режима кара по Сталински без Сталин ! Защо забрави драги мой съотечественико ликвидирането на полските офицери от Сталинския режим край Катин ????Ръцете на Путин са изцапани с кръвта на убитите украински войници!!Претенциите които имат хората от град Донецк и град Луганск може да са основателни , но не е този пътя!!!!!!!!!!!! "ПОМОЩА " на Путин е толкова явна , че не е нужно да военен анализатор за да разбереш.

    Коментиран от #3

  • 3 Монго

    2 0 Отговор

    До коментар #2 от "ани":

    Мдааа, Путин е лъжец /съгласен съм/, на тава прави ли Обама "добрата фея"? Да Путин и Медведев се "менкат" във власта, но забравихме ли предаването на власта в САЩ от баща на син /старши и младши/. Да, по времето на ВСВ руснаците избиха в гората край Катин полски воени. А забравихме ли в Хирошима и Нагасаки, кой и кого и защо изби /да не говорим за съюзническата бомбандировка над Дрезден/. Да, Сталин сключи дотовор с Хитлер. А забравихме, че преди него английския премиер Невил Чембърлейн преди Сталин сключи договор с Хитлер /кацайки в Англия размахваше листа с договора и твърдеше, че е донесъл мир в Европа/. Помним ли всичко това, или само това което ни е удобно...
Новини по държави: