Last news in Fakti

21 Август, 2014 18:10 2 348 0

Спестяват част от данните за падналия самолет край Донецк

  • холандия-
  • черните кутии-
  • малйзийски самолет-
  • донецк-
  • причините-
  • авиокатастрофата

В окончателния доклад ще бъде съобщена само информацията, свързана с определянето на причините за авиокатастрофата

Спестяват част от данните за падналия самолет край Донецк - 1
Снимка: АП/БТА

Съветът за сигурност на Холандия няма да публикува изцяло данните от черните кутии на разбилия се край Донецк малайзийски самолет „Боинг-777“. В окончателния доклад ще бъде съобщена само информацията, свързана с определянето на причините за авиокатастрофата, съобщи ИТАР-ТАСС. Това решение не противоречи на правилата на Международната организация за гражданска авиация (ИКАО).

В момента експертите работят над предварителния доклад, който ще съдържа информация от различни източници – от черните кутии, разговорите с диспечерските служби, показанията на радиолокационните системи, спътниковите снимки, както и от заключенията на международните специалисти, посетили мястото на катастрофата. По-рано е обещаваше тези данни да бъдат публикувани през септември.

Окончателният вариант на доклада трябва да излезе в срок до 1 година от датата на трагедията – 17 юли. Преди публикуването му следователите смятат да посетят мястото на крушението на самолета, „когато ситуацията по отношение на безопасността там се стабилизира“. Проектът на окончателния доклад трябва да бъде изпратен до всички  страни, които имат отношение към инцидента, които ще имат 60-дневен срокда направят своите коментари по документа.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: