Last news in Fakti

23 Август, 2014 23:05 880 0

Абас призова за преговори в Кайро

  • абас-
  • израел-
  • хамас

Последното примирие се провали във вторник след като Хамас поднови ракетния обстрел срещу Израел

Палестинският президент Махмуд Абас призова Израел и Хамас да започнат нови разговори в Египет. Това предаде арабската редакция на Би Би Си.

Египетското министерство на външните работи заяви, че е готова да посредничи и призова за незабавно прекратяване на огъня.

Последното примирие се провали във вторник след като Хамас поднови ракетния обстрел срещу Израел. Палестинските здравни власти заявиха, най-малко 10 жители на Газа са били убити в събота. Сред жертвите са и две деца.

Израелската авиация е атакувала 12-етажен блок по обвинението, че е служил за команден център на Хамас. При нападението са ранени други 22-ма души.

Тел Авив каза, че след провала на последното примирие са били изстреляни от Газа срещу Израел над 525 ракети, като 69 от тях са засечени от системата си за противоракетна отбрана Железен купол. 

Повече от 2090 палестинци - предимно цивилни, и 67 израелци са били убити през последните седмици на ескалацията на конфликта.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА