28 Август, 2014 09:39, обновена 28 Август, 2014 11:26 5 551 31

Киев: Руското нашествие започна (Видео)

  • украйна-
  • войници-
  • сепаратисти-
  • донецк

Германският канцлер Ангела Меркел е поискала обяснение от руския президент Владимир Путин за съобщенията, че руски войници са навлезли в Украйна

Киев: Руското нашествие започна (Видео) - 1
Снимки: АП/БТА

Русия е започнала пълномащабно военно нахлуване на територията на Украйна. То се осъществява в няколко направления, за да се разпокъсат силите на украинската армия, която в момента провежда успешна операция срещу проруските сепаратисти в Донбас, предаде РБК.

Това обяви в интервю за телевизия ЕспресоTV съветникът на вътрешния министър Зорян Шкиряк. .

Говорителят на Държавния департамент Джен Псаки заяви, че Русия не желае да говори истината дори когато нейните войници се намират на близо 50-тина км. навътре в Украйна. Тя посочи, че американската президентска администрация заедно с НАТО се опитва да разбере защо Москва така се намества в съседна Украйна.

Псаки посочи, че Държавният департамент не разполагал с информация, че Кремъл се опитва да създаде сухоземен коридор до Крим.

Канцлерът на Германия Ангела Меркел е поискала обяснение от руския президент Владимир Путин за съобщенията, че руски войници са навлезли в югоизточните части на Украйна, съобщава Би Би Си.

Официален Киев заяви, че руските сили се намират в непосредствена близост до границата и оттам подпомагат атаките на бунтовниците. Проруските сепаратисти вече са отворили нов фронт близо до пристанище Мариупол.

Би Би Си отбелязва, че бунтовниците се опитват да организират нова офанзива, за да отклонят украинските сили от техният опит да обкръжат тотално крепостите Донецк и Луганск.

В редиците на проруските сепаратисти се бият около 4000 доброволци от Русия.

Лидерът на сепаратистите в Донецк Денис Пушилин заяви на нарочно свикана пресконференция, че офанзивата не е подпомагана от Москва. Киев с обвиненията за намеса на Русия иска да оправдае своята неспособност да води кампания срещу Донецк. Те от месеци търпят поражение след поражение, обяви Денис Пушилин.

Не е тайна, че сред доброволци от Русия преобладават бивши военни, обяви на пресконференция премиерът на непризнатата Донецка република Александър Захарченко. В интервю за руска телевизия той отбелязва, че някои от споменатите военни специално си взели отпуска. Той признава също, че без помощта на руските граждани ще им е трудно да устоят на украинската армия.

Представители от щаба на антитерористичната операция заявиха пред АП, че през последното денонощие Русия е продължила с прехвърлянето на военна техника в Ростовска област.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Димитър

    2 0 Отговор
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 nakata88bg .

    5 0 Отговор
    руско нашествие, войски на 50км в украйна.... бла, бла,бла.... а някой да е показал доказателства?! било то и от фейсбук и твутър!
    От факт.бг много интересно "цитират" Захарченко - някак си са пропуснали неговите думи, че на страната на ополчение освен руснаци (руснаци, осетини, чеченци) воюват и доброволци от Сербия, Италия, Франция и Латвия
  • 4 Пешев

    0 0 Отговор
    американската президентска администрация заедно с НАТО се опитва да разбере защо Москва така се намества в съседна Украйна
  • 5 Десислава Димитрова

    2 7 Отговор
    нака,дали меркел ще се обади на путин ако няма неопровержими доказателства?вие така говорихте и при анексията на крим,после путин официално призна за военната инвазия там,а наградените войници с ордени за крим и без опознавателни знаци сега се бият в донбас!
    толкова сте жалки в напъните си да прикриете истината, че чак сте смешни.за радост вече сме извън държавите с контрол над информацията и всеки може да провери това което го интерасува.русия нападна директно украйна преди седмица ,когато се оказа, че сепаратистите няма да могат да удържат.руските военни загуби наи-лесно може да ги видиш от изказванията на родителите на убитите солдати на които типично по съветски никой не им дава обяснение как децата им са загинали.след като до тук все излизам прав,ще ви кажа и още нещо дето ще се случи.руската армия ще понесе сериозни загуби ако не включи авиацията си срещу украинците .руските войници са демотивирани и не им се воюва срещу украинците ,а без жертвеготовността си руската армия е нищо.

    Коментиран от #13

  • 6 Ituriel

    7 0 Отговор
    Всъщност държавите с контрол на информацията са именно Америка и подопечените й "партньори" (или подлоги по-правилно), които непрестанно извършват пропаганда, срещу Русия, Путин, а изкарват винаги Обама и западно-европейските му подлоги добрите и спасителите. Когато една държава като например Македония или Косово иска автономия и това угажда на САЩ, винаги се спонсорира, подпомага и се признава за такава. Но ако е държава, която не е с ислямска ориентация (за разлиак от споменатите) и която няма никакво намерение да угажда на САЩ, то тогава те са сепаратисти, терористи, и т.н., а особено когато искат да са близки с Русия това ги прави най-големия враг на световния "мир". Отвори си очите и недей да вярваш на про-западните медии (в това число и тази) и да мислиш, че най-големия терорист е този, който просто иска свобода. По тази логика и ние сме били терористи преди 120 години...?
  • 7 Десислава Димитрова

    1 10 Отговор
    повърхностно и тенденциозно е разсъждението ти.белия свят не е само саш, в него има десетки държави ,които имат свои независими медии ,които обменят и представят информация.когато информацията е противоречива има дискусии ,аргументи,доказателства.не така стоят нещата в руските медии ,които са 100 % под контрола на държавата .в русия няма новини ,там има пропаганда.в русия независимите журналисти ги убиват по-често от чеченските сепаратисти.да сравняваш руските медии с европеиските е все едно да сравняваш работническо дело с билд!

    Коментиран от #8, #9

  • 8 Змей Горянин

    6 0 Отговор

    До коментар #7 от "Десислава Димитрова":

    Деска, спирам да правя опити да ти чета коментарите, научи се да пишеш на български и тогава пак се пробвай.

    Коментиран от #15

  • 9 Змей Горянин

    6 0 Отговор

    До коментар #7 от "Десислава Димитрова":

    В редиците на опълченците воюват 4000 руснака, а в редиците на "Ислямска държава" воюват граждани на всички европейски страни плюс такива на САЩ. Всеки си има кауза.
  • 10 Вежливые люди

    4 0 Отговор
    Это уже 28-е циничное вторжение России на Украине за последние 4 дня! Славной укроармией почти уничтожила кровожадные путинские захватчики! Сотни российских десантников попали в плен, разбиты примерно десять дивизий спецназа ГРУ, полностью уничтожена бронетанковая группировка Нижнетагильского Военного Округа с приданной ей, для усиления Омской бригадой крайне специальных операций! Пресс-служба СБУ сообштает, что было сбито двадцать-два с половиной российских беспилотника и один пилот без самолета!
    Слава Няции! Пойдем до Московию! Смерть творогам! Перемога наконец-то пришла!
  • 11 погледнал само

    5 0 Отговор
    Че,на снимките това са украинци,бре??!Нещо има затруднение с "доказателствения материал".Да бяха сложили стара снимка на някоя руска колона от някое учение-по щеше да се върже със заглавието

    Коментиран от #12

  • 12 Змей Горянин

    5 0 Отговор

    До коментар #11 от "погледнал само":

    Важното е да се сее паника, доказателствата не са важни. Така се прави информационна война според украинските официални лица.
    По-долу има един коментар на руски, в който се казва че това е 28-то поред нахлуване на руски войски на територията на Украйна.
    Дори и да има такова нахлуване, кой ще им повярва вече, лъжливото овчарче в действие?
  • 13 ани

    1 3 Отговор

    До коментар #5 от "Десислава Димитрова":

    Напълно съм съгласна с теб !!!! Макар да обичам Русия съм отвратена от политиката на тази страна към Украйна !!! За мен Путин е лицемер ! Жалко за загиналите руси и украинци !!!!!!!!!!!
  • 14 Монго

    3 0 Отговор
    Е, минаха няколко часа, ако е имало руски нашествие, значи вече е приключило .
  • 15 Десислава Димитрова

    1 6 Отговор

    До коментар #8 от "Змей Горянин":

    змейчо, ти с мен няма как да водиш дискусия предвид възможностите ти в интелектуален и информационен аспект . с рускоговорящия тук.неговото го разбираш прекрасно ,а моето не.
    аз обаче ще продължа да коментирам плитките ти лъжи!
  • 16 Путин

    3 0 Отговор
    Вие наистина сте м..умници особено тези които поддържат запада ! Явно четете и гледате само това което ви изнася също като нашите манипулативни медии.Които представят ИСТИНАТА угодна на запада или по точно Хамерика ! Отдавна Европа се осъзна че е подлога на Хамерика и все повече хора ще го осъзнават . Има Американски войници в Украйна защо да няма и Руски ?! Ако Турция ни нападне и Сърбите започнат да ни помагат защото сме братя и славяни това грешно ли е ?! Честно много сте заблудени хем виждате до къде докараха западняците нашата икономика и че има двоен стандарт и пак им целувате задника това е то малоумието на един народ. За разлика от нас Руснаците са единни и не ближат задници като нас !!!

    Коментиран от #17

  • 17 Десислава Димитрова

    1 4 Отговор

    До коментар #16 от "Путин":

    ти луд ли си бе?имало американски войници в украйна?има 10-20 доброволеца от балтика, полша и скандинавието, срещу тях 10000 руснаци от русия ,въоръжени и организирани от русия!де ти лом де ти лондон?европа си живее добре ,а ти си руска подлога готов пак да караш москвич и да живееш като роб в тоталитарна държава.що за хора сте тука бе ?после се чудим що не излизаме от посткомунизма!
    сърбите щели да ни помогнат като братски народ...ти история не си ли чел ,новини и информация за македония не си ли чел?сърбите при първа възможност ще ни удавят в една капка вода ,това е част от манталитета им и от националната им доктрина!

    Коментиран от #18

  • 18 Ituriel

    4 0 Отговор

    До коментар #17 от "Десислава Димитрова":

    Сигурен съм, че имаш някаква лична вражда свързана с комунизма. И да откакто падна българският социализъм и е на власт "Демокрацията" българският народ масово емигрира в чужбина за да работи за жълти стотинки и да бъде мачкан и уважаван. Аз както и повечето ми сънародници, предпочитам да живея в комунизъм, но да не се чудя как ще изхраня децата си и дали ще имам работа утре. А не в псевдо-демокрация пробутана от запада и америка с цел да направи държавата ни икономически по-слаба с 120 години назад.

    Коментиран от #19

  • 19 Десислава Димитрова

    1 8 Отговор

    До коментар #18 от "Ituriel":

    роден си роб и ще си останеш такъв.робското е в манталитета ти ,написаното от теб го изразява точно!посткомунизма не е европа ,но родените роби като теб няма да го разберат.ти искаш някои да ти светне лампата за да станеш ,а после да тия загаси за да легнеш ,а в интервала между двете да изпълняваш безропотно желянията му.няма как на теб как да се обясни думата свобода ,то е все едно на една точка в двумерното пространство да обясниш що е куб!
  • 20 Монго

    2 0 Отговор
    Все още руско нашествие няма. Да има финансиране, снабдяване с техника и присъствие на "съветници" /любима американска дума/ от страна на руснаците и то засилено през последният месец-два. Реално такова има и от двете страни. Лошо е, че конфликта се задълбочава.
    П.П. Няма "...двумерното пространство...", има двуизмерно и триизмерно такова, но това е въпрос на знание и интелект, а не на дадени политически пристраститя

    Коментиран от #21

  • 21 Десислава Димитрова

    1 5 Отговор

    До коментар #20 от "Монго":

    според кой няма руско нашествие?кажи поне една страна която следи конфликта според която няма руско нашествие?ако имахте знание и интелект щеше да опонирате по същество ,а не да ми правите забележки на сленга!

    Коментиран от #22, #23

  • 22 Монго

    2 0 Отговор

    До коментар #21 от "Десислава Димитрова":

    "Заместник-генералният секретар на ООН по политическите въпроси Джефри Фелтман заяви пред Съвета за сигурност на ООН, че насилието в Украйна опасно се изостря, но че няма начин, по който международният орган да провери последните съобщения за навлизане на руски войски на украинска територия, предаде Асошиейтед прес."

    Коментиран от #24

  • 23 Монго

    2 0 Отговор

    До коментар #21 от "Десислава Димитрова":

    Явно само ти тука имаш "... знание и интелект..." за опониране по същество и използването на думи, като сленг /жаргон/. Възхищавам се на самочуствието ти "подплатено" с нисък интелект, граничеш до "първосигналната система на Павлов"...

    Коментиран от #25

  • 24 Десислава Димитрова

    1 6 Отговор

    До коментар #22 от "Монго":

    заместник генералния секретар на оон коя страна представлява?четеш ли какво те питам ?ще бъда по-конкретен.има ли нашествие за балтииските държави,полша,германия,,франция,холандия,унгария,чехия?ти като толкова интелигентен че да си ми критерии ,отговори защо те грешат ,а ти си прав?това че заместник генралния секретар се опитва да бъде дипломатичен,не значи че в оон държавите не са наясно.ако си чел информатора до край има и друга информация засягаща русия в същото заседание,що я спестяваш?
  • 25 Десислава Димитрова

    1 7 Отговор

    До коментар #23 от "Монго":

    няма как да си интелигентен и да подкрепяш тоталитаризма .той не е продуктивен нито в хуманитарен нито в социален нито в икономически аспект.аргументацията която представяте ми вдига самочувствито ,щото е за бавно развиващи.фашисти,хунта,геноцид... и т.н. компоненти на съвременната руска пропаганда са адекватни само за ниско интелигентни и слабообразовани хора.историята за руското въстание в източна украйна е толкова плоска, че само е съвместима само за хора с кубична форма на главата!с подобни въстания сталин навремето завладя половин европа ,но освен за комунистическите дебили ,за всички останали бе ясно че става дума за военна инвазия!

    Коментиран от #27

  • 26 Монго

    3 0 Отговор
    Деси /т.е. Стояне/ "висотата" на твоя интелект ме поразява. Добре ще се повторя, ето ти отново изказването на украинския генерал-полковник Владимир Рубан, ръководител на специалния център за размяна на военнопленници:http://www.pravda.com.ua/articles/2014/08/20/7035274/. В него журналиста го пита за руските войски в Украйна, е прочети за сетен път неговото изказване . Това е украинец, запомни!
    Пишеш само щуротии, искаш доказателства, изводи, анализи..., ей ти какво, безплатно образование ли искаш да получиш

    Коментиран от #28

  • 27 Монго

    5 0 Отговор

    До коментар #25 от "Десислава Димитрова":

    Пишеш кой е путинист, русофил, слабообразован, привърженик на тоталитаризма и т.н. Хайде преди да седнеш да напишеш поредната си щуротия, да отидеш до огледалото да се погледнеш в него и да си зададеш въпроса: "Кой съм аз и имам ли нужда от специализирана помощ".
    Повярвай, някои неща се лекуват...

    Коментиран от #29

  • 28 Десислава Димитрова

    1 7 Отговор

    До коментар #26 от "Монго":

    прочетох статията и мога да кажа ,че въпросния индивид е луд!не го знам какъв е ,но е на същата вълна като теб и останалите любители на путин.може да е постановка заради работата му ,но интервюто му е пълна боза.
  • 29 Десислава Димитрова

    1 7 Отговор

    До коментар #27 от "Монго":

    ти си човека по диагнозите,ти раздаваш медикаменти на всеки които е против путин,но това е патология която често се среща при подобни на теб елеменити.аз знам кой съм и срещу мен ни един от вас няма аргументи в дискусията.като ви навра там където ви е мястото и се почва с хапчетата ,сексиски забележки или разбор на правописа ми ,после и наказателен вот с минуси. комунистчета!

    Коментиран от #30, #31

  • 30 Десислава Димитрова

    1 7 Отговор

    До коментар #29 от "Десислава Димитрова":

    https://www.youtube.com/watch?v=-c1pdSBaYjQ
    руски опълченци кореняци от донбас.
    ukrainski fashisti hraneshti se s zhivi ruski deca.
    https://www.youtube.com/watch?v=ex1oBknFRyY
    двете видеа са за интелигентните путинови фенове и са правени в последните няколко дена.
  • 31 Димитър Лафчийски

    2 0 Отговор

    До коментар #29 от "Десислава Димитрова":

    Аз пък, като чета какво си написала, оставам с впечатлението, че ти ги даваш диагнозите-"въпросния индивид е луд". Това нали са твои думи
Новини по държави: