Last news in Fakti

28 Август, 2014 20:13 1 877 6

Ходорковски: Да спрем войната срещу Украйна

  • украйна-
  • русия-
  • донбас-
  • сепаратисти

А защо се преструваме, че им вярваме? Нима се уплашихме!? Нима се страхуваме да мислим? Нима не е по-страшно да загубиш дете? А да стреляш в брат си? Как ще живеем в бъдеше?

Ние в действителност воюваме срещу Украйна. На застаряващата власт е нужна кръв. А ние мълчим и погребваме нашите деца, братя. Аз повече няма да мълча.

Това написа в профила си във Фейсбук видният руски дисидент и противник на руския президент Владимир Путин Михаил Ходорковски.

Ето и текстът на обръщението:

Ние воюваме срещу Украйна. Сега, в този момент. Изпрашаме там войници и техника. Украинците се сражават смело, но отстъпват. Силите, разбира се, са неравни.

А нашата (руска -бел. Ред.) власт непрекъснато лъже. Прави го както при Афганистан през 80-те години ( на миналия ХХ в. -бел.ред). Същото беше през 90-те години в Чечня. Днес е – за Украйна. А ние погребваме доскорошните си колеги, приятели и родни. Те са от двете страни, които се избиват една друга, не че го искат, а защото на застаряващата власт винаги е нужна кръв.

Това ни е известно. Затова властта лъже. А защо се преструваме, че им вярваме? Нима се уплашихме!? Нима се страхуваме да мислим? Нима не е по-страшно да загубиш дете? А да стреляш в брат си? Как ще живеем в бъдеше?

И знайте – ние можехме и можем да го спрем. Просто трябва да излезем на улицата, да организираме стачка. Властта веднага ще се предаде, тя е страхлива. Но не, ние ще продължим да се преструваме, че им вярваме. И ще плачем на погребения.

Ето, аз повече не искам да мълча и няма да мълча!


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 митко

    5 1 Отговор
    ходорковски мръсен мафиот и безжалостен крадец!

    Коментиран от #2

  • 2 Владислав Димитров

    2 2 Отговор

    До коментар #1 от "митко":

    Че то жалостни крадци има ли ?
  • 3 боко

    6 0 Отговор
    на този изменник му резнаха крилата и почна да плюе Путин,а преди му лижеше дупето
  • 4 Еуро7кептик

    5 0 Отговор
    "видният руски дисидент и противник на руския президент Владимир Путин Михаил Ходорковски."Та какъв дисидент може да бъде един олигарх-престъпник. Защото държавата си върна част от "подареното" от пияницата Елцин на същия пишман дисидент?
    "Ето, аз повече не искам да мълча и няма да мълча!"Ами очевидно вече си се включил в евроглутницата,продължавай да си виеш!
  • 5 super

    2 0 Отговор
    тоя олигарх ограби милярди и Путин му ги национализира. Украинците са предатели, защото ще пуснат меркелда краде и САЩ да разположат ракети. Бой по хохлите!
  • 6 лида

    0 0 Отговор
    предател.работи за америка.