29 Август, 2014 08:22 1 062 1

5,8 по Рихтер разтресе Атина

  • рихтер-
  • разстресе-
  • атина-
  • земетресение

Вторичният трус е от 4,8

Земетресение с магнитуд 5,8 по скалата на Рихтер разтресе Южна Гърция в 03:45 часа тази нощ, съобщи кореспондентът на Нова телевизия. Епицентърът е на 145 километра южно от Атина, на 80 км. дълбочина, съобщава Европейският средиземноморски сеизмологичен институт.

Трусът е бил усетен в цяла Гърция, от южните острови до северната част на страната, включително и в Атина. Кратко след това е последвал вторичен трус от 4,8. Към момента не се съобщава за жертви или материални щети, няма и опасност от евентуално цунами.

За щастие около епицентъра няма населени острови. Българското посолство в Атина съобщава, че не са получени обаждания от засегнати български граждани. Няма паника сред населението.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Johny

    2 0 Отговор
    Дънов ще вземе да познае, че Гърция ще потъне ;)
Новини по държави: