29 Август, 2014 15:03 1 564 4

Украинският премиер поиска присъединяването на страната към НАТО

  • арсений яценюк-
  • нато-
  • украйна

Арсений Яценюк внася законопроект за отмяната на неутралния статут на страната

Украинският премиер поиска присъединяването на страната към НАТО - 1
Снимка: БТА/AP

Украинският премиер заяви, че ще поиска от Върховната рада (местния парламент) да отмени статута на неутралитет на Украйна и да определи нейния път към членство в НАТО, съобщи Би Би Си.

Правителството на Арсений Яценюк ще внесе законопроект в парламента, според който статутът на неутралитет на страната ще трябва да бъде отменен. По време на заседание на правителството Яценюк заяви, че основна цел пред страната продължава да е влизането в Европейския съюз. Според него новият проектозакон ще забрани на Украйна членството във всеки блок, който пречи по пътя на нейното европейско развитие. В това число влизат и всякакви икономически или военни съюзи с Русия.

„Правителството на Украйна ще внесе във Върховната рада проектозакон за отмяната на неутралния статут на Украйна и нейното връщане по пътя за членство в НАТО. Приемането на този законопроект ще рече, че на страната ще й бъде забранено да членува в Митническия съюз и Евразийския съюз, които не са нищо друго освен опит за възраждане на Руския Съветски съюз.“


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 spas

    5 0 Отговор
    Ей това овцата е велико животно.... И като идете в Европа там само вас чакат и ще цъфнете и вържете. Като идете в нато, трябва да плащате вноска. Забравих, че се молите за заем на мвфто. А неразбрах и как ще си плащате топлото, че и доста парички дължите на руснаците.
  • 2 Реалист

    3 0 Отговор
    Ни'кви съюзи с тия михлюзи!!!
  • 3 bmorko

    3 0 Отговор
    Явно.плешивеца Яценюк не е слушал песничката на Милко Калайджията - " Елате пиленца при батко...." ! Ами на всяко пиленце в клетката на НАТО - рано или късно щу му резнат кратунката.
  • 4 nakata88bg .

    3 0 Отговор
    какво разбирате вие?! знаете ли какви комисиони ще прибира от наема от хамериканци на воени бази в украйна! много ясно, че ще иска украина да влезе в нато!
Новини по държави: