Last news in Fakti

30 Август, 2014 15:11 1 153 0

Спасиха 20 миньори, затрупани в златна мина

  • миньори-
  • затрупани-
  • мина-
  • никарагуа-
  • спасени-
  • затрупани-
  • златна руда

Все още седем работници се водят безследно изчезнали при инцидента в Никарагуа

Спасиха 20 миньори, затрупани в златна мина - 1
Снимки: АП/БТА

20 миньори от 27-те затрупани в галерията на мина близо до град Бонанза на северното карибско крайбрежие на Никарагуа вече са спасени. Заради аварията те престояли над 34 часа под земята и веднага след изваждането им са транспортирани в болница. Никой от тях няма сериозни травми.

Миньорите, занимаващи се с добив на златна руда, се оказали в капан в резултат на свличане на скална маса от един от склоновете на планината Ел Комал поради силни валежи от дъжд.

В шахтата се намирали общо 29 мъже, но двама от тях успели самостоятелно да излязат на повърхността на земята. Седем засега се водят безследно изчезнали.
Спасителните работи в района продължават.

Според „Ройтерс“, работниците не били директно наети от собственика на рудника – колумбийска компания. Оттам заявили, че миналия месец, когато двама загинали при свлачище, разбрали, че мината не е безопасна и предупредили своите работници да не слизат в нея.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА