Last news in Fakti

1 Септември, 2014 20:45 1 444 0

Нова вълна арести на полицаи в Турция

  • истанбул-
  • турция

Десетки арести в южната ни съседка

Десетки турски полицаи са били задържани днес по обвинения в заговор срещу правителството, съобщи БНР.  В 16 области са предприети арести на 30 полицейски служители, които са заподозрени за участие в т. нар. "паралелна структура" в рамките на полицията. Твърди се, че арестуваните са участвали в антикорупционната операция през месец декември, в която няколко министри от предишното правителство бяха уличени в корупция.

Досега вече бяха арестувани десетки полицейски служители, началници на отговорни звена в турската полиция. Едни бяха изпратени в затвора, но има и освободени поради липса на доказателства за престъпление.

Днес беше арестуван бившият директор на отдела за финансови престъпления към Дирекцията по сигурността в Истанбул Якуп Сайгълъ, заместникът му Ясин Топчу, бившият заместник-директор на полицията в Истанбул Махир Чакаллъ. Един от задържаните полицейски служители се провикна, докато го отвеждаха към колата: Ако бяхме крадци, нямаше да бъдем полицаи. Веднага му запушиха устата и го натикаха в полицейската кола. Прави впечатление, че арестуваните са облечени с фланелки, на които е изписано нула на турски и на английски език. Един от арестуваните полицаи саркастично заяви: Ние сме нула. Ето тук сме. Но присвоени пари не може да занулират.

След приключване на разпитите в полицията арестуваните полицаи ще бъдат предадени на правосъдието.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: